ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
koncert u tvornici
 
u svom radu miješaju elektroniku, noise, rock, pa čak i techno i od svega stvaraju hipnotičke i minimalističke ritmove

Bučni finski bend K-X-P nastupa u Malom pogonu Tvornice kulture

 
k-x-p
 
Bučni finski bend K-X-P predstavit će se u Malom pogonu Tvornice kulture, u ponedjeljak 30. studenog 2015. godine. Nakon turneje po Italiji, K-X-P dolazi u Zagreb pokazati svoju ezoterični space rock i mračnu elektroniku na premijernom nastupu u Hrvatskoj.

Finski inovatori K-X-P dolaze iz Helsinkija, a poznati su po bučnim, šamanskim, dijelom improviziranim live nastupima koji su praćeni repetitivnim i jako intenzivnim bubnjanjem.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30, dok će na dan koncerta cijena biti 45 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop te online na entrio.hr.



O grupi K-X-P

Sami sebe nazivaju anti - bendom. U svom radu miješaju elektroniku, noise, rock, pa čak i techno i od svega stvaraju hipnotičke i minimalističke ritmove, što se može usporediti s djelima bendova kao što su Spacemen 3, Vangelis, This Heat, 23 Skidoo, Suicide i Neu!

Članovi benda K-X-P su Timo Kaukolampi (vokal, synthovi), Tomi Leppänen (bubnjevi), Ilari Larjosto (bubnjevi), Anssi Nykänen (bubnjevi) i Tuomo Puranen (bass).

Poznati Q Magazine ovaj bend naziva savršenom sintezom disco šljokica i ispijanja alkohola, dok Pitchfork o njima piše kao o nevjerovatno ritmičnom bendu s paranoičnim dark disco melodijama.


2010. godine bend je objavio istoimeni album prvijenac K-X-P, koji je nastajao kao test tijekom proba u studiju, a sve je naraslo u konzistentne trake i uobličeno u album. Prvi album donosi pozitivne kritike, turneje po Europi i Skandinaviji, ali ubrzo i EP Easy snimljen u pauzi između turneja.

Drugi album K-X-P II izašao je 2013., a bend se okružio starom i analognom opremom, te snimao u tradicionalnim studijima i kinima. Dok je prvi album statičan i minimalistički, na drugom se uratku osjeti energija kojom pršti ovaj bend te pokazuje u što su izrasli na pozornici.


Kreativni kolektiv izbacuje i EP The History of Techno, na kojem istražuju ritam, duže strukture i kompozicije. Friško je vani treći album K-X-P III, izdan za vlastitu etiketu Öm, na kojem bend nastavlja istraživanja s prethodnog EP-a, ali i uvodi neke nove elemente.

Iako zvuči kao da se poigravaju raznim žanrovima, sami kažu da na ovom albumu zapravo pokušavaju pronaći najiskonskije ključne elemente u svijetu zvukova.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
24. studenoga 2015. / 9. travnja 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb