specijalna bolnica naftalan ivanić grad | 2020.

Besplatno liječenje u Specijalnoj bolnici Naftalan za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze i u 2020. godini osigurava Zagrebačka županija

Zagrebačka županija financirat će u 2020. godini s 620.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, udovice smrtno stradalih hrvatskih branitelja, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Tako će u ovoj, 2020. godini, medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja. A za tu namjenu osigurano je 400.000 kuna. Dodajmo, navedena sredstva povećana su u odnosu na prošlu godinu. A ta sredstva će biti dostatna za liječenje 20 branitelja više nego prošle, 2019. godine. Inače, prethodnih sedam godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je oko 500 branitelja s područja Zagrebačke županije.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 70.000 kuna. S tim sredstvima će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 20 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u SB Naftalan osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze. I dodajmo, Zagrebačka županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

Zainteresirani se pozivaju da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije. No, te osobe moraju imati odgovaraju medicinsku dokumentaciju. Točnije, moraju imati mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja. A o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko povjerenstvo SB Naftalan, ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na mrežnim stranicama Zagrebačke županije (zagrebacka-zupanija.hr) i Naftalana (naftalan.hr).

Pritom je važno napomenuti da će liječničko povjerenstvo dati prednost osobama koje tijekom 2019. godine ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine. Više informacija o ovoj specijalnoj bolnici koja se nalazi u Ivanić-Gradu doznajte na Wikipediji.

Tagged