istočna tribina i travnjak stadiona maksimir | zagreb | travanj 2012.

Hrvatski nogometni savez zbog koronavirusa odlučio da će se sve utakmice pod ingerencijom HNS-a igrati bez gledatelja i to do utorka, 31. ožujka 2020. godine

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije koronavirusa, Hrvatski nogometni savez je izanalizirao aktualnu situaciju i donio odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do utorka, 31. ožujka 2020. godine, biti odigrane bez gledatelja. A ta mjera se odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL i sve lige mladeži pod okriljem HNS-a. Također, ova mjera se odnosi i na predstojeće kvalifikacijske utakmice pod okriljem UEFA-e, a koje se održavaju u Hrvatskoj.

Na navedenim natjecanjima, tj. nogometnim utakmicama, do daljnjeg će im moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a. Ali će moći biti prisutno i tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica. Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

Kao i do sada, Hrvatski nogometni savez će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa. Tako će HNS prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Ova odluka stupa na snagu odmah, a vrijedit će do utorka, 31. ožujka, odnosno do završetka reprezentativne pauze. Također, Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu. Sve dodatne informacije možete doznajte na mrežnim stranicama HNS-a na adresi hns.family.

Tagged