detective jones - trg mladosti 5 | 2024.

Detective Jones se singlom “Trg Mladosti 5” vraća u djetinjstvo, mjesto i prostor odrastanja

Nakon singlova “U tvojoj sobi” i “Provincija” te dva remixa u izvedbi talentirane Ane Marije Šir za navedene pjesme, Detective Jones se nalazi na “Trgu Mladosti 5”. A to je treći singl s konceptualnog EP-a “Mjesto radnje”, ujedno i prvoj adresi iz djetinjstva autora Denisa Špičića. Kako je EP “Mjesto radnje” zamišljen kao svojevrsna topografski emotivna vinjeta, zadnjim singlom vraćamo se na sam početak.

“Singl Trg Mladosti 5 je povratak u djetinjstvo, mjesto i prostor odrastanja. Razgovor sa starim prijateljem, intimna posveta 90-tim godinama 20. stoljeća. Prva prijateljstva, prve ljubavi, prve cigarete, prve kvartovske šore… Trg Mladosti 5, pad, radost i let”, rekao je kantautor Denis Špičić, znan i kao Detective Jones.

  • PROČITAJTE VIŠE:

Gitare je odsvirao iskusni gitarist i multiinstumentalist Vladimir Mirčeta koji je ovih dana izdao sjajan samostalni album pod nazivom Echoinidea – Stingingly, Aleksandar Ismailovski odsvirao je Rhodes klavijature, a Luka Geček je producirao pjesmu. Za miks i mastering zaslužan je Pavle Miholjević.

Kao i kod prethodnih singlova, spot za pjesmu “Trg Mladosti 5” režirao je Dinko Doringo

“Videospot za singl Trg Mladosti 5 je bila idealna prilika za manifestaciju samog lika detektiva. Narativni spot i daljnje asocijacije na tekst nam daju priliku da se odmaknemo od klasične izvedbene forme izvođača pjesme i upustimo se u istragu slučaja i upletenost dva protagonista nostalgično opisana perom tekstopisca”, rekao je Dinko Čvorić Doringo.

A vizualni koncept videospota za singl Trg Mladosti 5 nadilazi klasične izvedbene forme te u narativu uvodi lik detektiva, istražujući tekstualne slojeve i nostalgičnu priču kroz intrigantnu “istragu” o upletenosti dva protagonista. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovoj Instagram stranici.

VIDEO | Detective Jones – Trg Mladosti 5

Tagged