dora vestić | 2024.

Dora Vestić singlom “Dječak” prepričava bolnu priču iz stvarnog života

Novim singlom naziva “Dječak” glazbenica Dora Vestić prepričava bolnu priču iz stvarnog života… “Ovo je pjesma inspirirana istinitom i bolnom pričom o stvarnoj, bliskoj osobi iz mojeg života. Nastala je kao moj vrisak u prazno zbog osjećaja bespomoćnosti u vezi cijele situacije jer sam mogla biti samo promatrač. U ovom slučaju toplina predstavlja tešku ovisnost, a ona za svakoga može predstavljati nešto drugo. Zapravo pjesma priča o propuštenim  prilikama zbog ovisnosti i loših životnih odluka. Priča o osobi koja je u suštini svoga bića dobra, pametna, topla, svjesna svih svojih propusta, mana i krivih odluka, ali si i dalje ne može pomoći jer ovisnost je jača od želje za boljim životom”, rekla je Dora Vestić.

“Tekst pjesme je vrlo mračan i izravan, pisan tako da možemo shvatiti dječaka i upoznati njegovu situaciju. Ali način pjevanja i emocije u vokalu predstavljaju ljude u dječakovom životu koji pate i koji mogu samo promatrati osobu koju vole kako propada, a ništa se ne može poduzeti bez obzira na sve pokušaje i metode. Na prvi pogled djeluje kao da bi mogla biti riječ o baladi, ali osjećaji tijekom stvaranja pjesme vodili su me prema žešćoj verziji jer su takvi moji osjećaji dok razmišljam o toj situaciji: glasni, očajni i nejasni”, dodala je Dora.

Autori glazbe za pjesmu Dječak su Josip Horvat i sama Dora koja je ujedno pisala i tekst. Pjesma je snimljena u studiju Željka Nikolina koji je zaslužan za produkciju. Bas gitaru odsvirao je Matija Nikolin, back vokale otpjevao je Goran Bošković iz benda Fluentes, a električnu gitaru odsvirao je Josip Horvat. Aranžman potpisuju Željko Nikolin, Josip Horvat i Dora Vestić, a cover pjesme izradio je Igor Jurilj. Dodajmo, osim covera Igor je pomogao Dori i u izboru riječi u pojedinim dijelovima pjesme.

Spot je sniman u Zagrebu u prostorima AKC Medika i u Film Rental studiju

Na videospotu za Dorin novi singl Dječak radili su Dinko Čvorić – Doringo (kamera i montaža), Igor Bogdanović (kamera i rasvjeta) i Julia Kršlović (MUA). Dora je predložila sam scenarij koji je zamislila, a Dinko je sve to omogućio, uz divan tim ljudi koji okuplja oko sebe. Dodajmo, videospot prati unutarnje emocije dječaka, borbu, odupiranje, neurotičnost, jad, očaj i ludilo.

Tako u spotu prostor AKC Medike predstavlja kompletno urušeno i kaotično stanje njegovog života. A sve je osmišljeno s namjerom kako bi se naglasila atmosfera i osjećaj cijele situacije. “Puštam ovu pjesmu izvan svoja četiri zida kako bi pronašla one kojima je potrebna”, poručuje Dora Vestić. A što ova glazbenica još radi i stvara provjerite na njezinom Instagram profilu.

VIDEO | Dora Vestić – Dječak

Tagged