boris štok & ida prester - kraj kojim počinje sve | 2024.

Boris Štok i Ida Prester predstavljaju zajednički singl “Kraj kojim počinje sve”

Nakon sjajne 2024. godine u kojoj je Boris Štok objavio hvaljeni album “Minimalizam”, nastupio na Dori i Zagrebačkom festivalu te osvojio nominaciju za Najbolju mušku vokalnu izvedbu nagrade Porin, stiže i “Kraj kojim počinje sve”. I napomenimo, ovaj singl je plod suradnje Borisa s jedinstvenom Idom Prester.

“Svaki dan je nova inspiracija, nova glazba i nove ideje. I ne znaš gdje će te odvesti i što će ti donijeti. To je život i treba ga prigrliti, živjeti punim plućima i gledati očima djeteta”, rekao je Boris Štok o singlu Kraj kojim počinje sve koji je do sada u svojim pjesmama ugostio Terezu Kesoviju, Natašu Janjić, Josipu Lisac, Matiju Dedića i Jadranku Ivaniš Yayu. A sada je došao red da čujemo kako Boris zvuči u kombinaciji s uvijek zanimljivom Idom Prester.

Boris Štok me kupio pjesmom Kraj kojim počinje sve. Jako mi se svidjela, pogotovo taj vibe osamdesetih sa synth dionicama i saksofonom. Mislim da smo se super uklopili, kako vokalno tako i po stilu”, ističe Ida o suradnji s Borisom. Dodajmo, ona je pravi vintage povratak u osamdesete, zvukom, aranžmanom i vizualno. Pomalo na tragu Erica Serra, Kate Bush, Fleetwood Maca, Davida Bowiea…

U spotu za ovaj singl vizualno je pogođen retro ugođaj iz osamdesetih

“Imao sam melodiju i tekst u glavi i čim smo našli zvuk klavijatura i groove, odmah je bilo jasno u kojem smjeru će sve ići. Videospot je radila Kristina Barišić, a iako se već dugo poznamo, ovo je bila naša prva suradnja. I mislim da je ispalo sve super. Vizualno je pogođen taj retro ugođaj spotova iz osamdesetih, lijepe boje, fotografija… Ma baš sve! Tekst je moj, dok glazbu i produkciju potpisujemo zajedno Darko Terlević i ja, dok je Matej Zec radio miks i mastering”, rekao je Boris Štok.

Boris i Ida već neko vrijeme razgovaraju o zajedničkoj suradnji. A kako im se ova pjesma učinila savršenom za suradnju nastala je generacijska suradnja koju veže isti film u glavi i ljubav prema zvuku i estetici osamdesetih. “Zapravo me najviše intrigiralo da radim nešto potpuno drugačije od svega do sada, izađem iz neke comfort zone. Premda je naizgled muzički nespojivo, vjerujem da smo savršeno kliknuli. Ukratko, jako sam zadovoljan kako sve zvuči i jedva čekam da publika čuje!”, dodao je Boris. A što on još radi i stvara provjerite na njegovom Instagram profilu. Više o Idi Prester doznajte na njezinom Instagram profilu, a njihov zajednički singl Kraj kojim počinje sve poslušajte u nastavku ovog teksta.

VIDEO | Boris Štok i Ida Prester – Kraj kojim počinje sve

Tagged