festival podjetništva 2024

Festival podjetništva 2024 | Od lokalnega do globalnega – gradimo uspešno Slovenijo 2030!

Festival podjetništva, največji praznik odgovornega podjetništva v Sloveniji, bo letos ponovno združil podjetnike in druge uspešne posameznike na osrednjem dogodku v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Prvič organiziran leta 2022., se je festival v treh letih razvil v enomesečno dogajanje, v okviru katerega poteka več kot 50 dogodkov po vsej državi. Na osrednjem letnem dogodku SBC – Kluba slovenskih podjetnikov bodo letos predstavili vizijo uspešne Slovenije do leta 2030. godine. Ta vizija opisuje Slovenijo kot državo kreativnih in prodornih posameznikov, vključno s podjetniki, športniki, znanstveniki, umetniki in drugimi ustvarjalci.

Osrednji poudarek vizije je na regionalnem razvoju, ki igra ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti države. Regije so temeljni nosilci razvoja, generatorji priložnosti in jamstvo blaginje. Zastavljeni regijski model je učinkovit, prožen, decentraliziran in debirokratiziran, kar spodbuja zdravo tekmovalnost in vodi v heterogeni razvoj. Tako nastajajo priložnosti za vse, ki želijo ustvarjati in prispevati k družbi.

Poleg tega poudarjajo potrebo po davčni politiki, ki se osredotoča na široko bazo vplačnikov namesto na visoke davke, ki lahko dušijo podjetniško pobudo in posameznike. Predlagan davčni model nagrajuje uspeh, zagotavlja finančno stabilnost in stimulira ustvarjalnost in uresničevanje potencialov posameznikov. Ta davčni pristop prepoznava delo in dodano vrednost kot osnovni vrednoti uspešnosti. Zagotavljajoč, da so ljudje za svoj trud nagrajeni in ne kaznovani. Kako doći na Festival podjetništva 2024 doznajte na sbc.si.

Tagged