mirko bradić - zvijezde ravnice | 2024.

Mirko Bradić predstavlja debitantski singl “Zvijezde ravnice”, a njime slavi duh i ljepotu Slavonije

Mirko Bradić predstavlja svoj debitantski singl “Zvijezde ravnice”, a to je pjesma koja slavi duh i ljepotu Slavonije. Tekst pjesme napisala je Danica Zlatunić, a glazbu potpisuje renomirana osječka glazbenica i skladateljica Andreja Gribl, dobitnica brojnih nagrada za svoje skladbe. I dodajmo, aranžman je izradio glazbeni producent Stjepan Rudinski, a pjesmu je izdana za izdavačku kuću Croatia Records.

Spot za ovu pjesmu snimljen je na prekrasnom slavonskom imanju Ćosin mlin koje je u vlasništvu gospođe Ljiljane Šoh u Brodskom Drenovcu. Redatelj je spota Matej Čehovski, a predivne fotografije sa snimanja spota izradio je Ivan Baboselac. A uz Ivan Baboselac, u videospotu se pojavljuju Filip Mickan, Ivan Bradić, Julia Bradić te članice KUD-a Odvorci, Katarina Janković i Patricija Miščančuk. Iako je rođen i odrastao u Njemačkoj, Mirko Bradić nosi Slavoniju i Hrvatsku u srcu, zahvaljujući roditeljima, bakama i djedovima koji su mu usadili ljubav prema domovini. I dodajmo, slavonski običaji ga ispunjavaju toplinom i ponosom.

Mirko je od malih nogu bio okružen glazbom i plesom. Tako je pjevao u crkvenim zborovima i KUD-ovima pri hrvatskim misijama u Njemačkoj i svirao u Tamburaškom društvu Matija Gubec. Njegov glazbeni put započeo je uz njegovu braću i prijatelje osnivanjem tamburaškog sastava Valis Aurea, a koji je kasnije promijenio ime u TS Mlade godine. Osim tamburice, svira i druge tradicijske instrumente te gitaru. Pjesma mu je uvijek na usnama, bilo na druženjima s prijateljima ili na rođendanima, zabavama i proslavama. Više o njegovom tamburaškom sastavu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO | Mirko Bradić – Zvijezde ravnice

Tagged