swingers & drago diklić - sunny | 2024.

Swingers i Drago Diklić predstavljaju pjesmu “Sunny”, obradu svjetskog standarda

Pjesma “Sunny” suradnja je grupe Swingers i legende hrvatske zabavne glazbe Drage Diklića, a objavljena je na Porinom nagrađenom albumu “Zapleši twist”. Drago Diklić, koji nas je zadužio svojom dugotrajnom karijerom te s legendarnim pjesmama kao što su “Opet si plakala” ili “Još samo večeras”, otpjevao je sa Swingersima ovu obradu svjetskog standarda. I dodajmo, hrvatski tekst za ovu pjesmu napisao je sam Diklić još 1960-ih.

Aranžman je također baziran na izvedbi Drage Diklića iz kreativnih šezdesetih godina prošlog stoljeća. A ova suradnja je bila dugo priželjkivana, s obzirom da su Swingersi band koji čuva domaću glazbenu baštinu. Album Zapleši twist koncipiran je kao posveta domaćim izvođačima kao što su Ivo Robić, Arsen Dedić i Drago Diklić koji su svoju glazbenu karijeru započeli 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, ali i onima koji su svoj glazbeni pečat ostavili u narednim desetljećima.

Swingers je popularna hrvatska glazbena grupa osnovana 1999. godine, poznata po spoju retro zvuka swinga, rock and rolla i zabavne glazbe. Osnivač i frontmen grupe je Robert Mareković, bivši član grupe Fantomi. A Swingersi su prepoznatljivi po energičnim nastupima i vintage stilu. Također, oni često izvode obrade hitova iz 1950-ih i 1960-ih godina, kao i vlastite autorske pjesme. Njihova glazba budi nostalgične osjećaje te osvježava starinske melodije modernim aranžmanima. Grupa je stekla vjernu publiku diljem Hrvatske, a njihovi koncerti često su ispunjeni plesom i zabavom u duhu prošlih vremena. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO | Swingers & Drago Diklić – Sunny

Tagged