poljska - hrvatska | poland - croatia

Poljska – Hrvatska 3:3 | Vatreni remizirali u Poljskoj u 4. kolu Lige nacija, a osim golijade vidjeli smo i isključenje Livakovića

Poljska i Hrvatska odigrali su susret 4. kola UEFA Lige nacija u utorak, 15. listopada 2024. godine, a ova utakmica koja se igrala u Varšavi na poljskom nacionalnom stadionu završila je 3:3! Ukratko, Poljska i Hrvatska remizirale su u četvrtom kolu Lige nacija odigravši utakmicu s čak šest pogodaka, a Vatreni su dvoboj završili s desetoricom nakon isključenja Livakovića.

“Loše smo ušli u utakmicu, a potom smo bili dobri i postigli tri pogotka. No, onda smo suparnika vratili u život pogotkom koji nismo smjeli primiti. To je zakompliciralo cijelu utakmicu. Bod nam je bio u igri. Ali žao mi je što nismo sve riješili već u prvom poluvremenu i uzeli sva tri. Čestitam dečkima na bodu, Poljskoj na borbenoj igri te navijačima na sjajnoj atmosferi. Ukratko, nismo došli po bod nego po pobjedu, ali takav je bio razvoj situacije. Bilo je teško s igračem manje zadnjih 15 minuta”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Odličan je osjećaj zabiti gol za reprezentaciju. Znali smo da je 3:1 rezultat sličan onome 2:0, za koji kažu da je najopasniji. Poljaci su nam zabili gol, a kod nas se uvukla nervoza. Na kraju su se uspjeli vratiti, a čak su mogli i pobijediti jer su imali igrača više. Međutim, pokazali smo karakter i uspjeli izdržati do kraja. Ponosan sam na svoj nastup i pogodak. Ali, žao mi je da nismo pobijedili”, dodao je Martin Baturina, strijelac prvog gola za Vatrene. Nakon četiri kola u skupini A prvi je Portugal sa 10, druga je Hrvatska sa 7, treća je Poljska sa 4, dok je Škotska četvrta sa jednim bodom. Sve dodatne informacije o nastupima Hrvatske u Ligi nacija doznajte na mrežnim stranicama saveza na adresi hns.team.

Tagged