nk istra 1961 - gnk dinamo zagreb | hrvatska nogometna liga

Istra 1961 – Dinamo 2:2 | Plavi u 10. kolu HNL-a neočekivano remizirali u Puli

Istra 1961 i Dinamo odigrali su neriješeno 2:2 u susretu koji se igrao u sklopu 10. kola Supersport HNL-a u subotu, 19. listopada 2024. godine, u Puli na stadionu Aldo Drosina. Prva je povela Istra i to u 43. minuti, zahvaljujući preciznom udarcu Matea Lisice u bliži kut. A za izjednačenje pobrinuo se Arijan Ademi na početku drugog poluvremena. Već u sljedećem napadu domaćina Beyatt Lekweiry pogađa suprotnu stranu Dinamovih vrata za 2:1. Dodajmo da je od 64. minute Istra 1961 igrala bez isključenog Stephana Kellera, koji je nakon nesmotrenog starta dobio drugi žuti karton. A s igračem više Zagrepčani su izborili kazneni udarac, koji Sandro Kulenović pretvara u konačnih 2:2.

Dinamo je ovim bodom zadržao korak s drugoplasiranom Rijekom, a koja je u ovom kolu odigrala neriješeno s Lokomotivom. Tako sada obje momčadi imaju utakmicu više, ali i bod manje od vodećeg Hajduka. A Splićani u ovom kolu igraju u Koprivnici protiv Slaven Belupa i to u nedjelju, 20. listopada. Dodajmo da su Istrijani sada bodovno poravnati s petoplasiranim Varaždinom, a koji u nedjelju, 20. listopada, dočekuje Goricu.

“Čestitam Istri na vrlo dobroj utakmici. A u njoj nam je stvarno maksimalno otežala posao igrajući s puno agresivnosti i trke. Znali smo da će igrati tako, a nismo se baš dobro tome prilagodili. Bilo nam je teško razviti igru protiv takvog kvalitetnog i agresivnog suparnika, pogotovo u prvom poluvremenu. Na kraju mislim da je rezultat realan i da su obje momčadi zaslužile po bod. Naravno, mi ne možemo biti zadovoljni s tim, ali idemo dalje. Ovo je samo jedna stanica na putu”, rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Brine li trenera Bjelicu nervoza kakva je pratila utakmicu?

“Utakmica Istra – Dinamo je bila u okviru fair-playa i nije bilo nekakvih prljavih startova. Igrači Istre dali su sve od sebe. Stvarno su u svakoj situaciji bili za petama i onda to nervira. Normalno da je bilo više nervoze nego inače, ali bila je obostrana. Bože moj, nogomet se igra s emocijama, a ja želim od svojih igrača da igraju s emocijama. I ne brine me to. Brinulo bi me da su bili indiferentni”, smatra trener Bjelica.

“No i po završetku utakmice bilo je ponešto užarene atmosfere pa je malo zaiskrilo. No, sve što se događa na terenu treba ondje i ostati. Pokušavam s maksimalnim respektom tretirati suparnike pa kad ne dobiješ taj respekt natrag, može se dogoditi da nekad reagiraš vruće glave. Iako nisam ni reagirao… Samo sam mu rekao neka ne vrijeđa moje igrače na klupi. Ali kažem, to su situacije koje se događaju na terenu, ne treba tome davati prevelik značaj. Završilo se na tome i idemo dalje. I on je mlad, htio je pobijediti kao i mi”, rekao je Nenad Bjelica.

“Dodao bih, mogu reći da smo generalno, dakle i u ovoj utakmici, kao i u prethodnoj u Varaždinu, jako malo dobili od krilnih igrača. Ni Juan Cordoba ni Arbër Hoxha tada kao ni Marko Pjaca niti Luka Stojković sada nisu bili na svojoj top razini. I ne mogu biti zadovoljan. Ove je večeri suparnik bio vrlo agresivan i Istri pripadaju velike zasluge za to što mi nismo bili bolji”, zaključio je trener Bjelica. Cijeli razgovor s njim i Sandrom Kulenovićem možete pogledati na kraju ovog teksta. A sve novosti iz Dinama možete pronaći na klupskoj mrežnoj stranici na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO | Istra – Dinamo 2:2 (snimka susreta 10. kola HNL-a) | Izjave trenera Bjelice i Kulenovića nakon utakmice

Tagged