luka novokmet - najbolje što znam | 2024.

Luka Novokmet debitantskim singlom “Najbolje što znam” otkriva ranjivost ljubavi

Luka Novokmet, istaknuti finalist popularnog glazbenog showa The Voice Hrvatska, konačno objavljuje svoj debitantski singl naziva “Najbolje što znam” i to pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Singl je rezultat suradnje s cijenjenim hrvatskim producentom, Srđanom Sekulovićem Skansijem, koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman ove pop rock balade. Dugoiščekivana pjesma premijerno je predstavljena u legendarnom zagrebačkom klubu Sax!, gdje ju je Luka izveo prvi put uživo, u sklopu zajedničkog koncerta s kolegicom iz showa The Voice, ali i dobrom prijateljicom, Duškom.

Balada Najbolje što znam istražuje svima prepoznatljive osjećaje nesigurnosti i tuge nastalih zbog ljubavi koja nestaje. I ne ostavlja nijednog slušatelja ravnodušnim. A Lukina jedinstvena interpretacija idealno dočarava srž pjesme. Ona spaja iskrenu ranjivost zaljubljene osobe s neobuzdanom divljinom proizašlom iz snažnog nezadovoljstva, produbljujući intenzitet i emocionalnu težinu pjesme, kao i njezin utjecaj na slušatelje.

“Mislim da će ova pjesma pronaći put do svakoga tko je sjedio uz prozor u ranim jutarnjim satima i pokušavao shvatiti što može napraviti za ljubav koju želi održati onakvom kakvu ju je pronašao. Čistu te nezagađenu ljudskim greškama i razumnim nastojanjima”, rekao je Luka Novokmet ususret izlasku pjesme. Srđan Sekulović Skansi, kao autor, savršeno je pretočio emotivnu dubinu i osobnost koju Luka prenosi svojom izvedbom. Uz tekst, glazbu i aranžman, Skansi je zaslužan i za upečatljiv videospot koji vizualno predstavlja teme pjesme.

Luka je također stupio na najveću hrvatsku pozornicu na rasprodanom koncertu Psihomodo Popa u Areni Zagreb

A tamo se svom mentoru Davoru Gobcu uz ostatak kolega iz showa The Voice pridružio u izvedbi najvećih hitova legendarnog benda. Što se tiče singla Najbolje što znam, odišući sirovim osjećajima, iskrenošću i autentičnošću, izvanredan je prvijenac kojim se Luka Novokmet predstavlja hrvatskoj publici. A ona će nedvojbeno osvojiti njihova srca, kao i radijski eter.

Zagrepčanin Luka Novokmet ostvario je značajan uspjeh nakon sudjelovanja u popularnom showu The Voice Hrvatska. A tamo se plasirao u samo finale. Na publiku i žiri ostavio je upečatljiv trag svojim vrhunskim izvedbama. Ali i jedinstvenom bojom glasa te sposobnošću da se poveže s publikom. Nakon emisije, Luka se nije samo fokusirao na solo nastupe. On je na pozornici i van nje intenzivno surađivao s brojnim kolegama, uključujući i s talentiranom Duškom Brčić Šušak.

Dodajmo da Luka planira i dalje razvijati svoju glazbenu karijeru brojnim nastupima te izdavanjem glazbe. A koja će ga etablirati kao novo sjajno ime na hrvatskoj sceni. Uz glazbu, Luka je i apsolvent Pravnog fakulteta, majstorski balansirajući svoje akademske obaveze s glazbenim ambicijama. A prije glazbene karijere Luka je bio aktivni nogometaš, igrajući za zagrebački Dinamo. Unatoč perspektivnoj sportskoj karijeri, odlučio je svoju strast pronaći u glazbi, što se pokazalo kao plodonosan potez. Više o Luki doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO | Luka Novokmet – Najbolje što znam

Tagged