bosna i hercegovina - njemačka | nogomet - football | bosnia and herzegovina - germany

NOGOMET UŽIVO | Bosna i Hercegovina i Njemačka igraju 3. kolo Lige nacija u petak, 11. listopada 2024. godine | Gdje gledati prijenos?

Bosna i Hercegovina i Njemačka igrat će susret u sklopu 3. kola UEFA Lige nacija u petak, 11. listopada 2024. godine. Ova utakmica se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici, počinje u 20.45 sati, a sudit će ju francuski sudac Francois Letexier. Dodajmo da će izbornik BiH Sergej Barbarez prvi put od kada je na klupi voditi Zmajeve domaćem terenu. Naime, u svoje prve četiri utakmice Zmajeve je vodio u gostima kod Engleske, Italije, Nizozemske i Mađarske.

BiH i Njemačka su se do sada sastajale dva puta, a oba puta je bila riječ o prijateljskim utakmicama. Posljednju utakmicu su ove selekcije igrale 2010. godine i to u sklopu priprema Elfa za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a Nijemci su tada slavili 3:1. Tada su u Dortmundu strijelci za Elf bili dva puta Bastian Schweinsteiger te jednom Philipp Lahm, dok je jedini gol za BiH postigao Edin Džeko. Prije toga su se ove dvije vrste sastale 2002. godine na Koševu. Tada je bilo 1:1, a golove su dali Elvir Baljić i Carsten Jancker.

“Osvrnuo bih se na posprdno pisanje njemačkih medija o nama. Što reći, osim da će uvijek biti ovakvih i onakvih članaka. Ali, kada je realistično, uopće nemam problem s tim. Ako nam nije motivacija prisustvo novinara u velikom broju, pun stadion i sve ostalo, onda nemamo šta tražiti tu. Naravno, ovo je za mene nešto posebno na ličnom planu kao i za momke koji igraju u Njemačkoj, ali kada izađemo na teren postoji samo jedna reprezentacija i jedan grb”, poručio je Sergej Barbarez, izbornik BiH.

Nogomet uživo | Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Bosna i Hercegovina – Njemačka?

3. kolo grupe 3 skupine A UEFA Lige nacija igrat će Bosna i Hercegovina i Njemačka i to u petak, 11. rujna 2024. godine, od 20.45 sati. Prijenos ove nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalima Arena Sport Premium i SportKlub 5. A što se tiče prognoze kladionica, one smatraju da će Njemačka lako pobijediti, a kvota na pobijedu Nijemaca je 1.30. Kvota na pobjedu Zmajeva je 13.00, dok je na neriješen rezultat 6.50.

Više o nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine doznajte na Wikipediji ili na mrežnim stranicama nogometnog saveza na adresi nfsbih.ba. A o reprezentaciji Njemačke više doznajte također na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu UEFA Liga nacija doznajte na Wikipediji. Prijenos ove nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO | Snimke utakmica koje su odigrali Bosna i Hercegovima i Njemačka 2002. i 2010. godine

Tagged