spar logistički centar donja zdenčina | 06.10.2024.

SPAR logistički centar Donja Zdenčina | 75.000 kvadata skladišnog prostora koje ima kapacitet 100.000 paleta, a opremljen je i s 170 rampi

SPAR logistički centar u Donjoj Zdenčini, koji se prostire na 370.000 kvadrata, početkom jeseni 2024. godine, započeo je sa radom. A zahvaljujući ovom objektu SPAR Hrvatska će uvelike unaprijediti efikasnost svog lanca opskrbe. Ovaj novi logistički centar u koji se nalazi u Donjoj Zdenčini, u općini Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji koštao je više od 110 milijuna eura.

SPAR logistički centar Donja Zdenčina ima kapacitet od 100.000 paleta i opremljen je s više od 170 rampi, čime tvrtka zamjetno podiže svoje kapacitete opskrbe za cijelu Hrvatsku. I dodajmo, logistički centar generirat će više od 500 radnih mjesta u prvoj fazi. Sam centar izgrađen je na parceli površine 370.000 kvadratnih metara, koja je odlično prometno povezana bitnim prometnicama te javnim prijevozom i željezničkom prugom.

Površina samog objekta iznosi 75.000 kvadratnih metara, u koje su smještene tri hale. Prva služi za suhi asortiman, druga za hlađeni asortiman, dok su se u trećoj smjestili uredi, restoran i prostori za zaposlenike. Također, tu su i pogoni za reciklažu kartonske ambalaže i drugog otpada. U hali za suhi asortiman nalazi se, na primjer, poseban prostor za čokoladu i proizvode od ove sirovine. A u njemu se ova poslastica skladišti na idealnoj temperaturi.

SPAR je u svoj novi logistički centar u cijelosti uveo LED rasvjetu

Također, tu su i zasebne prostorije ili zone unutar centra opremljene senzorima svjetla. A oni reguliraju potrebu za paljenjem, odnosno gašenjem rasvjete. Ta tehnologija se uvela kako bi se značajno smanjila potrošnja električne energije i povećala energetska učinkovitost objekta. Dodajmo, ova ekološki osviještena investicija dio je šire strategije održivog poslovanja i smanjenja utjecaja na okoliš.

SPAR Hrvatska uskoro obilježava dva desetljeća prisutnosti na hrvatskom tržištu. Tijekom tih 20 godina smo uspješno izgradili mrežu od 140 trgovina u više od 55 gradova diljem Lijepe Naše. Ovaj snažan i rastući sustav zahtijeva iznimno učinkovit logistički aparat, stoga je ova investicija ključna za osiguravanje daljnjeg razvoja i operativne izvrsnosti. Ponosni smo na naš doprinos ne samo lokalnoj zajednici, već i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu. Naime, kroz ovakve projekte dodatno osnažujemo gospodarsku stabilnost i stvaramo nova radna mjesta”, rekao je Helmut Fenzl, predsjednik uprave tvrtke SPAR Hrvatska. Više o ovoj tvrtci doznajte na Wikipediji.

Tagged