bang bang | 2024.

Bang Bang nastupa kao predgrupa američkim legendama Fun Lovin Criminals u Boogaloou u četvrtak 17. listopada 2024. godine

U Zagreb se nakon 20 godina vraća američka hip hop funky rock atrakcija Fun Lovin Criminals, čiji se mega hit “Scooby Snacks” u dvedesetima vrtio u svim klubovima i radiostanicama širom Hrvatske, a kao predgrupa nastupa Bang Bang! Ovaj bend je poznat po svojoj karakterističnoj “tremolo” gitari i prepoznatljivom vokalu pjevačice Lare. I dodajmo, ovaj koncert će se u klubu Boogaloo održati u četvrtak 17. listopada 2024. godine. Točno godinu dana nakon njihovog koncerta u Boogaloou, kada su imali slavljenički koncert povodom desetog rođendana.

Glazbu grupe Bang Bang mogli bi opisati kao svojevrsni mashup nekoliko glazbenih stilova. Tako od njih možete čuti od retro popa i bluesa, akustičnih balada pa sve do modernog rocka s elementima elektronske glazbe. Ukratko, njihov nastup će biti sjajna uvertira za nastup američkih legendi Fun Lovin Criminals.

Bang Bang su nastali 2012. godine, a do sada su objavili dvadesetak singlova i videospotova od kojih je većina osvojila radijske i tv postaje i zabilježila visoke pozicije na nacionalnoj top listi. Prvim albumom Bez obzira na sve bend osvaja mnoge nagrade, među kojima tri nominacije te jednu osvojenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine 2015. godine. Pjesme Imam i Nešto me pogodilo osvajaju nominacije za Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. A pjesma Imam završila je na 9. mjestu top liste najemitiranijih pjesama 2015. godine.

2019. godine objavljuju drugi album “MOL.2” i najavni singl “Superstar”

Dodajmo da je singl ušao na listu HR Top 40, a album i singl su oboje nominiran za Porin. 2020. godine objavljuju singlove Nadrealizam i Bolje sutra. 2021. godine im izlazi singl Do kosti koji je došao na 16. mjesto HR Top 40 top ljestvice, a također je nominiran za Porin.

2019. godine objavljuju treći studijski album pod nazivom Kino i kokice koji je premijerno predstavljen publici u ispunjenom zagrebačkom klubu Boogaloo. Sa albuma je skinut singl Striptease koji je nastao u suradnji s Baby Dooksom. A on ulazi kao new entry singl na 16. mjesto HR Top 40 liste. Osim autorskih pjesama bend je skladao glazbu za kazališne predstave, dokumentarne i igrane filmove. A od njih treba istaknuti ZG80, najgledaniji hrvatski film u posljednjem desetljeću. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO | Bang bang – Do kosti | Fun Lovin Criminals – Scooby Snacks

    Tagged