kristijan beluhan - probudi se | 2024.

Kristijan Beluhan predstavlja “Probudi se”, pjesmu nastalu u snovima

Nakon razigranog “Malog leta“, kantautor Kristijan Beluhan predstavlja “Probudi se”, novi singl s nadolazećeg albuma “Nostalgija” koji će svjetlo dana ugledati na proljeće. Prateći videospot režirao je Dalibor Barić čiji rad Kristijan već dugo prati i čija estetika se savršeno podudara s esencijom pjesme. “Kako već duže pratim rad Dalibora Barića, a surađivali smo i prije, bilo mi je jasno da bi on bio pravi izbor za napraviti spot. Njegova estetika i rad su mi vrlo dragi. I mislim da sam bio u pravu. Na kraju sam jako zadovoljan spotom za pjesmu”, rekao je Kristijan Beluhan.

“A sama pjesma Probudi se izašla je iz jednog mog sanjarenja (eng. daydreaming ), kada mi je napamet pala, prvo bas tema pa groove i melodija, a odmah potom i tekst koji sam drugi dan odnio u studio i s Davorom Doležalom posložio u verziju pjesme. Nakon toga pjesmu sam pustio Zvonimiru Dusperu Dusu, kojem se to svidjelo pa smo zajedno došli do nekih aranžmanskih rješenje u obliku u kojem pjesma danas zvuči”, smatra Kristijan.

“Pjesma govori o univerzalnim vrijednostima, o poniznosti, razumijevanju, toleranciji, oprostu i naravno ljubavi. Kako živimo u užurbanom svijetu, često zanemarujemo ono bitno. I tako propuštamo trenutak i širu sliku postojanja. Govori da bi u svakodnevnom životu trebali nastojati biti bolji jedni prema drugima, živjeti bez strahova i imati više empatije. I tako će nama i svima oko nas biti bolje u ovom životu s rokom trajanja”, dodao je Kristijan Beluhan. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO | Kristijan Beluhan – Probudi se

Tagged