dinamo - monaco

Dinamo – Monaco 2:2 | Plavi u 2. kolu Lige prvaka osvojili svoj prvi bod

Dinamo i Monaco odigrali su na stadionu Maksimir u Zagrebu susret u sklopu 2. kola UEFA Lige prvaka u srijedu, 2. listopada 2024. godine. A u svom drugom nastupu u ovosezonskom izdanju elitnog europskog klupskog natjecanja Plavi su osvojili prvi bod, odigravši s Monacom 2:2. Dinamo je poveo sjajnim pogocima Petra Sučića u sudačkoj nadoknadi prvog dijela te Martina Baturine u 66. minuti.

No, kada se u Maksimiru već počela slaviti pobjeda, Mohammed Salisu u 74. minuti te Denis Zakaria u 90. minuti s bijele točke spašavaju Monaco od poraza. I tako je Dinamo pomalo nesretno osvojio svoj prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka. Dodajmo, Plavi nakon dva odigrana kola u Ligi zauzimaju 28. mjesto od 36 momčadi. A idući susret 3. kola Dinamo čeka u srijedu, 23. listopada, kada gostuje kod Red Bull Salzburga.

Dodajmo da je na ovoj utakmici oboren i jedan rekord. Naime, Petar Sučić je svoj prekrasni pogodak postigao u dobi od 20 godina i 343 dana i tako je postao najmlađi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u svom debiju u Ligi prvaka. A dosadašnji rekorder je bio Nikola Vlašić koji je s 20 godina i 350 dana zabio za moskovski CSKA i to 19. rujna 2018. godine u dvoboju protiv Viktorije Plzen. Zanimljivo i taj susret je završio rezultatom 2:2. Podsjetimo, to je bio dvoboj 1. kola grupne faze, a Vlašić je bio strijelac s bijele točke u petoj minuti nadoknade za konačnih 2:2 u Plzenu.

Nenad Bjelica je na kraju utakmice isključen zbog dva žuta kartona

“Mislim da smo odigrali stvarno kvalitetnu utakmicu. Vodili smo i 2:0 i ništa nije opućivalo da će nas Monaco ugroziti. Zaista smo zaslužili pobjedu i čestitao sam dečkima na pobjedi. Ovo je velika pobjeda, iako smo dobili samo jedan bod. Oni su shvatili da mogu i da imamo u ovoj Ligi prvaka što za reći. To je najvažnije od ove utakmice”, rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama.

“Što se tiče prvog gola Monaca, pogreške se događaju na ovakvom terenu mokrom i teškom terenu. Možda Nevistić ne bi pogriješio na drugačijem terenu, no igrači Monaca bi možda drugačije reagirali u nekim situacijama. Teško je govoriti što bi bilo. No, odigrali smo skoro perfektnu utakmicu. Nemam zamjerke za nikoga. Svi su bili odlični, a ekipa je u novom sustavu pokazala da može biti kvalitetna i biti konkurentna s Monacom. Radujem se sljedećim utakmicama”, smatra trener Bjelica.

“Također, zahvalio bih se i bivšem trener Sergeju Jakiroviću. Najvažnije su zasluge njegove jer je on izabrao i selektirao ovu ekipu. Žao mi je što nismo pobijedili da mu posvetimo ovu pobjedu, no, posvećujemo mu ovaj bod. On može biti ponosan u kakvom je stanju ostavio ekipu. Što se tiče mog isključenja, ni sa četvrtim ni sa glavnim sucem nisam imao problema. Ali komentiraš odluku i boriš se za momčad. Nije bila niti psovka, niti ružno ponašanje, niti izlaženje s mog prostora”, rekao je za kraj Nenad Bjelica. Cijeli razgovor s njim te snimku utakmice Dinamo – Monaco pogledajte na kraju ovog teksta. A više informacija iz Dinama doznajte na klupski mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO | Dinamo – Monaco 2:2 (snimka susreta 2. kola Lige prvaka) | Izjave trenera Bjelice, Baturine i Sučića

Tagged