bučijada 2024 | ivanić-grad

Bučijada 2024 | Jubilarno 20. izdanje ove manifestacije održava se u Ivanić-Gradu od petka do nedjelje, od 4. do 6. listopada

Jubilarna 20. Bučijada ponovno donosi bogat program za sve generacije. A na ovogodišnjoj manifestaciji će sudjelovati više od 200 izlagača te će se organizirati brojni kulturni, zabavni i edukativni sadržaji. I naravno, pripremit će se bogata gastronomska ponuda. Dodajmo, Bučijada se održava od 2004. godine, a iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. I to zahvaljujući raznovrsnosti ponude i kvaliteti proizvoda. A ove, 2024. godine, Bučijada nudi atraktivan program za odrasle, djecu, obitelji i ljubitelje dobre hrane, kulture i zabave i to u razdoblju od petka do nedjelje, od 4. do 6. listopada.

Glavni događaji Bučijade odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i okolnim ulicama Ivanić-Grada, gdje će posjetitelji u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada, moći uživati u najvećem hrvatskom prodajnom sajmu bučinog ulja, buča i drugih poljoprivrednih proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na bučino ulje proizvođača iz cijele Hrvatske. No, tu će se naći i razni specijaliteti poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom, kave sa začinima od buče i drugih delicija.

Svečano otvaranje manifestacije Bučijada održat će se u petak, 4. listopada 2024. godine, u 17 sati. I to uz prigodni dokumentarni film povodom 20 godina Bučijade. Dodajmo da će posjetitelje toga dana zabavljati Tamburaški orkestar HRT-a i Jelena Rozga. U subotu, 5. listopada, nastupa popularni Jole, a u nedjelju, 6. listopada, ovogodišnju Bučijadu zatvara Tony Cetinski. I dodajmo, subota i nedjelja donose bogat folklorni program, jazz koncerte, DJ nastupe i zabavu za sve ukuse.

Gradski park i uži centar grada gdje se održava Bučijada bit će dekoriran s preko 10 tona buča

A cijeli Ivanić-Grad će biti ukrašen brojnim dekoracijama, skulpturama i foto pozicijama. Pored glazbenih nastupa, na pročelju Gradske vijećnice bit će organizirana video projekcije pod nazivom Putovanje kroz prošlost grada. Također, u subotu, 5. listopada, u 11 sati se otvara najveći Sajam bučinog ulja sa preko 200 izlagača koji će ponudi svoje ulje, buče i razne proizvode. A u 13 sati će održati znanstveno-stručni skup Bučino ulje od polja do stola. Raspravljat će se uzgoju i proizvodnji ulja te o njegovim benefitima za zdravlje. U nedjelju, 6. listopada, organizira se natjecanje cvjećara na temu Jesenski aranžman od buče i u poslijepodnevnim satima radionica prirodne kozmetike s bučom.

Dodajmo da će se održati i Mala Bučijada koja nudi bogat i raznolik program za najmlađe, a ona će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. Tako će u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada, djeca i obitelji moći uživati u brojnim radionicama, igraonicama i natjecanjima. Cjelodnevni program bit će upotpunjen zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima. Posebno atraktivna će biti natjecanja kao što su utrka drvenih konjića, skakanje u vrećama te interaktivna radionica pod nazivom Selo buča.

A kada ste već u Ivanić-Gradu, oslastite nepca raznim jelima od buče – od juhe, rižota, bučnice sve do kremšnita s bučom. Posjetite izložbu gljiva ili sudjelujte na biciklijadi. Ukrarko, jubilarna 20. Bučijada prepuna je događanja u kojima će svatko pronaći nešto za sebe. A posjetitelji Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom, uz osigurane besplatne parking prostore diljem grada. Sve dodatne informacija o ovoj manifestaciji koja slavi buču doznajte na na službenoj Facebook stranici.

Tagged