exilia | 2024.

Exilia, kultna talijanska nu metal četvorka, nastupa u Tvornici kulture u petak, 19. listopada 2024. godine

Kultna četvorka Exilia stiže u Tvornicu kulture u petak, 19. listopada 2024. godine! I dodajmo, ove nu metal veterane koji dolaze iz talijanskog Milana na pozornici će podržati novi zagrebački alternativni metal bend Greynoise i varaždinski Electric Purge. Ukratko, ovi talijanski nu metalci će uz domaće bendove u Tvornici kulture servirati oluju zvuka. Točnije, ova će listopadska večer grmjeti masnim riffovima, moćnim vokalima i tvrdim ritam sekcijama. Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti po early bird cijeni od 15 eura na blagajnama Tvornice kulture. Nakon što se one prodaju, cijena regularne ulaznice skače na 18 eura.

Milanska četvorka Exilia predvođena je karizmatičnom Mashom Mysmane i njezinim moćnim i jedinstvenim sopranom. A uz snažnu Mashu, sastav benda čine Emanuele “Wolfe” Affabile na gitari, Luca “Tambu” Frangione na basu i Mark Campailla na bubnjevima. U sklopu turneje s albumom Heroes And Dust, ali i posebnim izdanjem kojim slave dvadesetu godišnjicu albuma Unleashed, nu metal veterani stižu pred zagrebačku publiku. Podsjetimo, Exilia potječe iz živopisnog Milana, a već više od dva desetljeća u svojoj glazbi i performansu utjelovljuje alternativne hardcore žanrove.

Tijekom svoje su karijere bili na međunarodnim turnejama s najvećim metal bendovima kao što su Rammstein, Oomph, In Extremo i Paradise Lost, a u SAD-u su nastupali kao support Drowning Poolu i Buckcherryju. Četiri su sjajna glazbenika pažljivo krojila svoj zvuk tijekom više od dvadeset godina duge karijere, stvarajući himne teških metal riffova, brzih beatova, spoken worda, ali i nezaboravnih melodija. i dodajmo, energičnim singlom I am God najavili su album Heroes And Dust koji je označio njihov povratak na scenu.

Exilia je svoj debitantski album “Rightside Up” objavila 2000. godine

A ubrzo je po njegovoj objavi uhvatio pažnju MTV-ja. Uz to, ovaj je talijanski bend, kao potvrdu velikog uspjeha albuma, već 2003. godine osvojio Best European Newcomer Award. Uskoro su se počeli penjati po europskim ljestvicama, a posebno su popularne uspješnice Stop Playing God, Coincidence i Can’t Break Me Down. Hit singl Kill Me snimljen je u suradnji s Amnesty Internationalom, a prati ga spot koji tematizira ljudska prava povezana s mračnim tajnama Guantanama.

Pjesme s njihovog albuma Nobody Excluded iz 2006. godine dijelom su soundtracka hit serije Uvod u anatomiju. A peto izdanje Decode šest godina kasnije ih je lansiralo na veliku američku turneju i nastup na prestižnom SXSW festivalu u Teksasu. Dok očarava svojim hardcore izdanjima i uspješnicama, velika glazbena sila nastavlja rušiti stereotipe o ženama kao predvodnicama metal bendova. Više o ovom talijanskom nu metal bendu doznajte na njihovoj Instagram stranici.

Talijansku će metal mašinu u Velikom pogonu podržati zagrebački Greynoise i varaždinski Electric Purge

Greynoise je bend koji je nastao iz cover benda Overdose nakon uspješnog spajanja teških riffova, snažnih vokala i mistike. Na domaće su metalce najviše utjecali velikani Tool, Jinjer i Gojira, a počeli su stvarati 2023. godine. Dodajmo i da je greynoise autorski rad predstavio ove, 2024. godine i to EP izadnjem Konnekt. A njega opisuju kao putovanje u dubine ljudskog iskustva, neizgovorenih veza i onoga što znači biti povezan u svijetu koji je fragmentiran. Njihova je glazba protkana melankoličnim, introspektivnim i misaonim tekstovima koji su uklopljeni u siloviti metal zvuk. Sve što vas dodatno zanima o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Na stage Tvornice će se popeti i varaždinski hardcore duo Electric Purge. Emil Kranjčić (bubanj) i Marko Domjan (bas, vokal) svojim minimalističkim pristupom kreiraju eksplozivan zvuk. Počeli su svirati 2021. godine. A svoju sirovu energiju s publikom dijele od prvog singla Insane koji je objavljen u siječnju 2023. godine. Ubrzo je uslijedio i spot za pjesmu Things You Didn’t Say. A ove je, 2024. godine, objavljen i treći singl Erased kojim ovaj glasan dvojac najavljuje svoj album prvijenac. Spomenimo i da im je jedina misija naelektrizirati publiku svojim zvukom. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO | Exilia | Electric purge | Greynoise

Tagged