cibona - zadar | aba liga

KOŠARKA UŽIVO | Cibona i Zadar igraju 1. kolo ABA lige u Draženovom domu u petak, 20. rujna 2024. godine | Gdje gledati prijenos?

Cibona i Zadar igraju susret u sklopu 1. kola ABA lige u petak, 20. rujna 2024. godine. Ova utakmica se igra u Draženovom domu, počinje u 21 sat, a osim uživo u dvorani, možete ju gledati i u izravnom TV prijenosu. Ukratko, Viukove očekuje prvi susret ove sezone, a svi pogledi su usmjereni na utakmicu koja će, prema najavama novog trenera Christophera Thomasa, biti pravi uvod u novu sezonu.

REZULTAT UTAKMICE: Cibona – Zadar 69-87 | Vukovi pretrpjeli težak poraz na otvaranju ABA lige u sezoni 2024/2025

“Bit ćemo momčad koji igra čvrsto, snažno i natjecateljski u svakoj akciji i utakmici. Što se tiče našeg prvog protivnika, znamo da je Zadar ekipa koja je prošle sezone osvojila prvenstvo Hrvatske i imala nevjerojatnu sezonu u ABA ligi. Znamo koliko su talentirani i koliko su dobro vođeni. Dodao bih da će naša glavna zadaća ove sezone biti kontinuirani rast i razvoj, s fokusom na svaki trenutak igre”, rekao je Christopher Thomas, novi trener Cibone.

“Zadržali smo ključne igrače, ali smo i doveli kvalitetna pojačanja, što je rezultiralo ekipiranjem konkurentne ekipe. U ABA ligi ciljamo na plasman među osam najboljih, dok je u hrvatskom prvenstvu ambicija jasna – titula prvaka i osvajanje Kupa Hrvatske”, rekao je Bariša Krasić, pomoćni trener momčadi. A slično misli i Krešimir Radovčić, kapetan Cibone: “Svi smo s nestrpljenjem iščekivali početak nove sezone, posebno nakon prošle izazovne godine. A naš stil igre bit će osvježen i prilagođen novim okolnostima.”

Zadar u sezonu kreće s dosta promjena u odnosu na momčad koja je dvaput zaredom osvojila domaće prvenstvo

U prvom redu osjetit će se izostanak MVP-a lige Božića, zatim i Arijana Lakića i Darija Drežnjaka, koji su svojim igrama zaslužili unosne angažmane. Osnovni kostur momčadi ipak je zadržan, a među pojačanjima najviše “zvone” imena reprezentativaca iz regije Amara Gegića i Vladimira Mihailovića. A nakon nekoliko pripremnih utakmica i turnira, utakmica Cibona – Zadar će biti prvi pravi test za Jusupovu momčad.

“Ulazimo u novu sezonu u dosta promijenjenom sastavu. Otišli su nam nosioci koji su imali izuzetan utjecaj na igru. Mi smo u stvaranju nove priče, a malo su nas i ozljede poremetile. Tako da, u principu, nismo niti jednu utakmicu u pripremama odigrali kompletni. Nadam se da nam tako neće biti u sezoni. Protiv Cibone, koja je složila izuzetno kvalitetnu ekipu, moramo se pokazati u najboljem svjetlu u kojem možemo. A za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Njihovih pet nosioca igre je ostalo u momčadi. Dobili su i jako dobra pojačanja i imaju novog trenera. To sigurno neće biti Cibona od lani. Na nama je da svaku utakmicu damo svoj energetski maksimum, s velikim voljnim momentom idemo iz utakmice u utakmicu. Pozivam navijače da nas podrže, zajedno se možemo nadati dobrim rezultatima”, rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

“Šteta što u pripremama nismo više igrali u punom sastavu, a bilo je dosta ozljeda koje su nas poremetile. Svi željno iščekujemo početak, čekamo da krene i da pokažemo kako će to izgledati na terenu. Mi smo nova ekipa i imamo dosta novih igrača. No, mislim da napredujemo iz dana u dan, a i Vladimir će nam biti dobro pojačanje kad se još uigra. Ciboni su ostali domaći igrači koji su bili nositelji igre, imaju dobru ekipu i neće biti lagan protivnik. Igra koju smo pokazali u dijelovima pripremnih utakmica protiv Širokog i Budućnosti način je na koji možemo doći do pobjede u derbiju. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača i da ćemo slaviti pobjedu”, dodao je Marko Ramljak, 31-godišnji kapetan Zadra.

Košarka uživo | Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Cibona – Zadar?

Utakmica 1. kola AdmiralBet ABA lige igra se između klubova KK Cibona Zagreb i KK Zadar u Draženovom domu u Zagrebu. Utakmicu možete uživo gledati u petak, 20. rujna 2024. godine, od 21 sat. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Arena Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos košarkaške utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one prednost daju Zadru, na čiju je pobjedu kvota 1.70. Ako pobijede Cibosi, na njih je kvota 2.80, dok neriješen rezutat ima koeficijent 15.00.

Više o Ciboni doznajte na mrežnoj adresi cibona.com. Više informacija o KK Zadar možete naći na službenoj klupskoj mrežnoj stranici na adresi kkzadar.hr. Prijenos ove košarkaške utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO | Top 10 Buzzer-beaters | 2023/2024 Season | ABA League

Tagged