portugal - hrvatska | nogomet - football | portugal - croatia

Portugal – Hrvatska 2:1 | Vatreni tijesno izgubili na otvaranju novog ciklusa Lige nacija

Portugal i Hrvatska odigrali su susret 1. kola skupine A1 UEFA Lige nacija na lisabonskom stadionu Estadio da Luz u četvrtak, 5. rujna 2024. godine. Nažalost, Vatreni su izgubili sa 2:1, iako su odigrali odličnu utakmicu. Što se tiče strijelaca, za Portugal su zabili Diogo Dalot u sedmoj i Cristiano Ronaldo u 34. minuti, dok je jedini hrvatski pogodak bio autogol Dalota u 41. minuti.

Dodajmo da iako su Vatreni izgubili, u Portugalu su prikazali igru koja budi nadu da će moći osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini i tako proći u četvrtfinale ovog natjecanja. A to je važno je bi našoj reprezentaciji to omogućilo bolji ždrijeb u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2026. igrati u 16 gradova Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Što se tiče same utakmice, pobjeda je mogla otići i na hrvatsku stranu, a važno je napomenuti da je Hrvatska u zadnjih petnaest minuta utakmice ozbiljno pritisnula Portugal koji nije mogao izaći iz svog šesnaesterca. Dodajmo i da je poraz Vatrenih na otvaranju Lige nacija postao pomali i tradicionalan. Naime, Hrvatska je i četvrti puta poražena na startu ovog natjecanja. Prisjetimo se, naši nogometaši su doživjeli poraze od Španjolske (0-6), Portugala (1-4) i Austrije (0-3).

Što o susretu Portugal – Hrvatska misli izbornik Dalić?

“Imali smo u prvom poluvremenu nekih grešaka i loših reakcija u fazi obrane. Primili smo dva brza gola i nije se onda lako vratiti protiv ovakvog brzog Portugala. Točnije, momčadi koja ide brzo i okomito u prazan prostor. Ukratko, bilo je jako nezgodno. No, kasnije smo se vratili, pogotovo smo se stabilizirali u drugom poluvremenu. Oni nam više nam nisu stvarali prigode, ali mi smo bili malo nedorečeni u fazi napada. Još nam fali dubine, ali ovo je prva utakmica. Imamo i puno upitnika i puno toga novoga. Oni koji su ušli u igru su pokazali kvalitet i pokazali su da mogu”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

“Slijedi nam utakmica protiv Poljske na Opus Areni u Osijeku u nedjelju, 8. rujna. Pokušat ćemo za tu utakmicu pripremiti nešto drugo, ali vidjet ćemo u kakvom ćemo biti stanju. Nama trebaju bodovi. Naravno, Liga nacija je priprema za nešto drugo, ali trebaju nam i bodovi. Vrijeme je da pobijedimo u Osijeku. Moramo pobijediti i moramo se dobro posložiti. Mislim da smo danas pokazali da imamo dobrih igrača. Ovo je nova generacija, ali nama treba i pobjeda. Poljska je protivnik po mjeri, tako da očekujemo kvalitetnu utakmicu, ali i pravu Hrvatsku. Ukratko, očekujem da nakon ove utakmice budemo još bolji”, dodao je Dalić. A sve dodatne informacije vezano za Vatrene doznajte na mrežnim stranicama HNS-a na adresi hns.family.

Tagged