hnk hajduk split - nk osijek | hrvatska nogometna liga

Hajduk – Osijek 1:0 | Bili pogotkom Marka Livaje svladali Osječane u 5. kolu HNL-a

Hajduk i Osijek odigrali su susret u sklopu 5. kola Supersport HNL-a na splitskom stadionu Poljud u subotu, 31. kolovoza 2024. godine. A ovaj dalmatinsko-slavonski derbi je nakon velike borbe završio minimalnom pobjedom Bilih od 1:0. Ukratko, Hajduk je pogotkom Marka Livaje pobijedio Osijek i tako je uspješno zavšio početnu dionicu prvenstva uoči prve reprezentativne stanke i derbija s Dinamom koji ih očekuje nakon nje.

“Svidjela mi se ova utakmica. Možda je Osijek lošiji nego ranije, naime, Mierez im je bio pola momčadi, ali dobro stoje na terenu. Elez nije igrao nekoliko mjeseci, a Prpić je bio među boljima. Bila je to naša zrela izvedba. Četiri obrambena i dva vezna, jako dobra utakmica. Ovo je bila najzrelija utakmica. Pohvalio bih naše veznjake. Jedan istrči, drugi ga pokriva”, rekao je Gennaro Gattuso, trener Hajduka.

“Nakon pet prvenstvenih susreta imamo 11 bodova. Možda smo mogli imati dva boda više jer je protiv Lokomotive utakmica skoro bila riješena. A u Puli u prošlom kolu i nije bilo utakmice. Imali smo sedam-osam prilika, ali to je nogomet. Idemo naprijed, na kraju godine ćemo vidjeti gdje smo”, dodao je trener Hajduka. Dodajmo da 5. kolo HNL-a u nedjelju, 1. rujna, zatvaraju Lokomotiva i Varaždin te Rijeka i Dinamo. Sve dodatne informacije vezane za splitski Hajduk doznajte na službenoj klupskoj Facebook stranici.

VIDEO | Hajduk – Osijek 1:0 (snimka utakmice 5. kola HNL-a)

Tagged