ckay - egwu eji | 2024.

CKay, popularni afrički glazbenik, predstavlja svoj novi singl “EGWU EJI”, koji niti jednog slušatelja neće ostaviti ravnodušnim

Talentirani CKay predstavlja svoj novi singl “EGWU EJI”, koji niti jednog slušatelja neće ostaviti ravnodušnim! A ovaj popularni afrički glazbenik kaže kako je ovo pjesma o upoznavanju žene u klubu i o nastaloj strasti između njih. “Ovo je feel-good klupska pjesma koja uvelike crpi inspiraciju iz tradicionalne igbo dance glazbe”, dodao je CKay, nigerijski pjevač, tekstopisac i producent pravog imena Chukwuka Chukwuma Ekweani, koji je postao globalno poznat svojim hitom “Love Nwantiti”.

Rođen 16. srpnja 1995. godine u nigerijskom gradu Kaduna, CKay je započeo svoju glazbenu karijeru kao član producentskog tima Chocolate City, jednog od najutjecajnijih glazbenih labela u Africi. CKay se istaknuo svojim jedinstvenim stilom, koji spaja afrobeats, pop i R&B, stvarajući emotivno bogate i plesne pjesme. Love Nwantiti, objavljena 2019. godine, postala je viralni hit na TikToku i drugim platformama, dosegnuvši milijarde pregleda i slušanja diljem svijeta.

Dodajmo da je pjesma Love Nwantiti doživjela nekoliko remikseva s različitim međunarodnim izvođačima. A time je dodatno učvrstila njegovu globalnu popularnost. CKay i dalje nastavlja osvajati publiku svojom muzikom. Tako je on s vremenom postao jedan od najutjecajnijih afričkih umjetnika nove generacije. Njegova karijera je dokaz globalnog utjecaja afričke glazbe u modernom pop-kontekstu. Više o ovom afričkom glazbeniku doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO: CKay – EGWU EJI & Lowe Nwantiti

Tagged