matej meštrović & hrvatski tamburaški orkestar - šokačka rapsodija | 2024.

Matej Meštrović i Hrvatski tamburaški orkestar predstavljaju videospot za skladbu “Šokačka rapsodija”

Matej Meštrović, cijenjeni hrvatski pijanist i skladatelj, svojom je skladbom naziva “Šokačka rapsodija” obogatio istoimeni koncert Hrvatskog tamburaškog orkestra, Podsjetimo, ovaj orkestar kojeg čini sto tamburaša održao je koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog krajem svibnja 2024. godine. Dodajmo, tada je premijerno, u aranžmanu Mateja Meštrovića, izvedena ova desetominutna i izuzetno zahtjevna skladba.

U skladbi Šokačka rapsodija zaista su odlično spojeni zvukovi čak sto tambura i klavira. I spomenimo, publika koja je došla u zagrebački Lisinski ovacijama je nagradila njihov nastup. A upravo je predstavljen i videospot za koji audio produkciju potpisuje Tihomir Ivanetić iz studija Rockoko, dok se za video produkciju pobrinuo se Marko Zeljković iz produkcije All in one.

Videospot za skladbu Šokačka rapsodija je sjajan spoj odlične atmosfere samoga koncerta i besprijekorno snimljenog i miksanog zvuka. Do izražaja dolaze virtuoznost i furioznost izvedbe Meštrovića i Hrvatskog tamburaškog orkestra predvođenog dirigentom Marko Sesarom. Spomenimo i da je ova skladba ujedno i najava novog istoimenog albuma Hrvatskog tamburaškog orkestra, a koji će publici biti predstavljen početkom rujna 2024. godine. Više o Mateju Meštroviću doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Matej Meštrović & Hrvatski tamburaški orkestar – Šokačka rapsodija

Tagged