us open 2024 | grand slam tennis tournament

TENIS UŽIVO | Donna Vekić i Peyton Stearns igraju susret šesnaestine finala teniskog turnira US Open u petak, 30. kolovoza 2024. godine | Gdje gledati prijenos?

Donna Vekić i Peyton Mckenzie Stearns igrat će susret šesnaestine finala na teniskom turnira US Open u petak, 30. kolovoza 2024. godine. Ovaj meč se igra na stadionu USTA Billie Jean King National Tennis Center, a počinje u 17 sati. Dodajmo da se Donna Vekić, trenutno najbolja hrvatska tenisačica, četvrti put u karijeri probila u treće kolo US Opena. Naime, ona je u srijedu, 28. kolovoza, u dvoboju drugog kola, nadjačala Belgijku Greet Minnen, 70. tenisačicu na WTA listi, sa 7:5 i 6.1. Ključna je bila završnica prvog seta gdje je Belgijka vodila s 5:4, da bi nakon toga Donna do kraja dvoboja izgubila još samo jedan gem.

Meč je Donna Vekić završila s učinkom od sedam asova uz 58 posto prvog servisa. A realizirala je i četiri od pet break-lopti. Greet Minnen je ukupno imala dvije break-lopte, no nije ih iskoristila. Bio je ovo njihov drugi međusobni susret i prva pobjede Osječanke. Podsjetimo, prethodni je dvoboj na WTA turniru u Hertogenboschu sredinom lipnja ove, 2024. godine, pripao Belgijki. A Donna će plasman u osminu finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone tražiti protiv Amerikanke Peyton Stearns, 47. tenisačice svijeta.

Dodajmo i da nakon što je ispala u singlu, Petra Martić je stigla u paru do prvog uspjeha na ovogodišnjem US Openu. Naša igračica i Amerikanka Shelby Rogers u prvom su kolu bile uspješnije od australsko-bugarske kombinacije koju su činile Ajla Tomljanović i Viktorija Tomova s 6:0, 5:7 i 6:2. Također, Ivan Dodig i Mate Pavić plasirali su se u drugo kolo US Opena. Dodig i Čeh Adam Pavlašek, 14. nositelji, pobijedili su američku kombinaciju Christian Harrison i Vasil Kirkov sa 6:3 i 6:4. A Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo, 4. nositelji, nadjačali Francuze Arthura Filsa i Giovannija Mpetshi Perricarda sa 6:3 i 6:4.

Tenis uživo | US Open 2024 | Donna Vekić – Peyton Mckenzie Stearns | Gdje gledati susret?

Susret šesnaestine finala teniskog turnira US Open igraju Donna Vekić i Peyton Mckenzie Stearns. A on je na rasporedu u petak, 30. kolovoza 2024. godine, a počinje u 17 sati. Prijenos meča sa teniskog terena u New Yorku osiguran na TV kanalu Eurosport. Ukoliko ovaj teniski meč nećete moći gledati, rezultat ćete povremeno moći čuti na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one smatraju da će Donna Vekić pobijediti u ovom susretu. Tako je na pobjedu Vekić kvota 1.65, dok je na pobjedu Stearns kvota 2.10.

Prijenos ovog teniskog susreta uživo, video online ili livestream prijenosu možete pratiti na svim dostupnim platformama. A to su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i, tj. pametni televizori. Sve dodatne informacije o teniskom turniru US Open doznajte na Wikipediji. A što Donna još radi i planira, provjerite na njezinom Instagram profilu.

Tagged