lokomotiva - šibenik

Lokomotiva – Šibenik 0:1 | Šibenčani pobijedili Lokose u 4. kolu HNL-a golom Leonarda Zute i ponovo privremeno preuzeli vrh ljestvice

Lokomotiva i Šibenik odigrali su susret u sklopu 4. kola Supersport HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u petak, 23. kolovoza 2024. godine. A Šibenčani su pobijedili Lokomotivu s 1-0, upisavši već treću pobjedu ove sezone. I dodajmo, pogodak odluke zabio je Leonard Zuta u 22. minuti. Ovom pobjedom Šibenik je došao na drugo mjestu HNL-a i ima 9 bodova, isto kao i prvi Dinamo. Lokomotiva je i dalje osma i ima samo dva boda. No, 4. kolo HNL-a se nastavlja u subotu i nedjelju, 24. i 25. kolovoza 2024. godine. Tako u subotu igraju Varaždin i Slaven Belupo te Dinamo i Gorica. A u nedjelju će igrati Istra 1961 i Hajduk te Osijek i Rijeka.

“Prije svega čestitao bih Šibeniku na pobjedi. Jednostavno nije nas drugo poluvrijeme htjelo nagraditi. Imali smo i stativu, lopta šetala po liniji, a imali smo i još dvije-tri izrazite prilike. No, to je tako, to je nogomet. Na kraju plakati za propuštenim prilikama nema razloga, jer nećemo ništa postići. Moramo se okrenuti utakmici protiv Varaždina, skupiti glave i probati sljedeću utakmicu riješiti u svojoj koristi”, rekao je Silvijo Čabraja, trener Lokomotive.

“U prvom poluvremenu smo bili zreli i taktički jako dobri. Oduzeli smo Lokomotivi dubinu i međuprostor i bili smo opasni po tim izlascima. Otvorili smo dobro utakmicu, poveli u pravom trenutku 1-0. U drugom poluvremenu mi se ne sviđa to što smo se nesvjesno uvukli. To je malo i podsvijest igrača da smo išli čuvati rezultat prerano. Međutim, nešto se pitala i Lokomotiva, ali opet, veseli me mentalitet i karakter koji Šibenik ima i da smo se uspjeli obraniti”, rekao je Mario Carević, trener Šibenika.

U Šibeniku igra osam igrača koji su došli iz druge lige

“Opet ću ponoviti da smo tek ušli iz druge u prvu ligu, da imamo danas osam igrača od 11 iz druge lige i da se jednostavno moramo privikavati. Međutim, lakše se privikavati kada imaš devet bodova na tablici. Mi ćemo sasvim sigurno rasti. Međutim, moramo patiti u nekim momentima protiv ovakvih ekipa. Rekao sam u najavi utakmice, Lokomotiva je moderna momčad, selektirana od motoričkih i brzih igrača. Ali i da jednostavno treba trčati s njima 90 minuta”, dodao je trener Šibenika.

“Dodao bih da nisam očekivao čak devet bodova u prva četiri kola. Nisam znao kakvi ćemo biti u ovoj sezoni. Ali pokušavam ostati skroman i ne letim. Drago mi je naravno da imamo devet bodova. Lakše je pripremati i lakše je korigirati stvari. Međutim, imamo još puno za raditi i mislim da ćemo biti iz utakmice u utakmicu bolji. Kada još se popunimo kadrom i kada se neki igrači fizički dignu bit će još bolje. Mislim da je to jedan od razloga zašto i padamo pred kraj utakmica, ali treba doći u Zagreb i pobijediti Lokomotivu. Tako da stvarno čestitam od srca svojim igračima, čestitam Lokomotivi koja nas je stavila stvarno u drugom poluvremenu u pritisak. Teško je bilo izaći, ali pišu se bodovi, nogomet se igra za bodove, drago mi je da smo pobijedili”, rekao je za kraj Mario Carević. A više informacija o HNK-u Šibenik doznajte na klupskim mrežnim stranicama na adresi hnk-sibenik.hr.

VIDEO: Lokomotiva – Šibenik 0:1 | Snimka susreta 4. kola HNL-a

Tagged