nk rijeka - nk istra 1961 pula | hrvatska nogometna liga

NOGOMET UŽIVO | Rijeka i Istra 1961 igraju novi “derbi della Učka” u 3. kolu HNL-a u nedjelju, 18. kolovoza 2024. godine | Gdje gledati prijenos?

HNK Rijeka i NK Istra 1961 igrat će novi “derbi della Učka” u sklopu 3. kola Supersport HNL-a u nedjelju, 18. kolovoza 2024. godine. Ova utakmica se igra na stadionu Rujevica u Rijeci, počinje u 21 sat, a sudit će ju Toni Dadić. Dodajmo da će ovo biti trenerski debi Radomira Đalovića u domaćem prvenstvu. Podsjetimo, on je zamijenio nedavno naprasno smijenjenog Željka Sopića. A cilj mu je nakon poraza Riječana od Elfsborga i ispadanja iz kvalifikacija za Europsku ligu “povratak na pobjednički kolosijek”. Spomenimo i da osim ove utakmice, nedjeljni raspored HNL-a donosi i utakmice Hajduk – Varaždin te Gorica – Osijek.

“Čeka nas zahtjevna utakmica protiv suparnika koji igra malo drugačije, budući da njihov trener Paolo Tramezzani forsira nešto direktniji nogomet. Dodat ću da smo došli prilično kasno iz Švedske, ali uspjet ćemo se pripremiti za ovu utakmicu. Uz to, želio bih pohvaliti moje igrače koji su imali veliku želju igrati, no, nisu mogli. Naime, Radeljić i Rukavina su imali visoku temperaturu, a Petrovič je riskirao pogoršanje ozljede lože. Naš kapetan Smolčić ima veliki problem s mišićem, ali je i on unatoč svemu želio igrati, no, mi smo odlučili suprotno. Poštujem njihov pristup i svaka im čast”, rekao je Radomir Đalović.

Dodajmo, on za utakmicu Rijeka – Istra 1961 neće moći računati na Smolčića, Čabraju, Godu i Kitina. No, u momčad se vraća Andrić koji u Švedskoj nije imao pravo nastupa. “Moj posao je podignuti momčad i pripremiti je za utakmicu koja nam je izuzetno bitna da se vratimo na pobjednički kolosijek. Ali i da napravimo dobru atmosferu pred Olimpiju i prvi susret play offa za plasman u Konferencijsku ligu“, dodao je Đalović.

Novi trener Rijeke Radomir Đalović respektira kvalitete Istre 1961

“Gledao sam Istru 1961 protiv Dinama i Gorice. Imaju trenera koji ima svoj stil i momčad koja se želi nadigravati, a koja dobro koristi brzinu prema naprijed. Sigurno imaju svoje prednosti, a dolaze sa svojim ambicijama. No, ja očekujem da se mi nametnemo od prve sekunde i da se sve nas pita. Očekujem dobar rezultat i da se na temelju toga dobro spremimo za četvrtak i susret Rijeka – Olimpija Ljubljana“, zaključio je Radomir Đalović.

“Iza nas je bitan tjedan u kojem smo kvalitetno odradili treninge i puno radili. A pripremali smo se jednako kao što se pripremamo za svaku utakmicu. Što reći o Rijeci? To je stvarno jak tim, imaju jako lijep stadion, a mi znamo dobro našeg protivnika. Ukratko, igrat ćemo agresivno. Kada se samo braniš osjeti se i strah, a na ovom derbiju ne želim da se ičega bojimo. Idemo hrabro, igrat ćemo sa srcem. Mogu reći da se veselim povratku na Rujevicu. Jedva čekam tu utakmicu, a Rijeka ima jako dobar tim i volim igrati protiv njih. Moramo biti spremni, odigrati jako svih 90 minuta i preslikati sve ono dobro što radimo na treninzima”, poručio je trener Tramezzani.

Derby della Učka uvijek ima posebnu važnost, svjestan sam toga. Puno sam ih već odradio, ali mi imamo svoj put Postavit ćemo se jednako kao i protiv svakog protivnika i dat ćemo sve od sebe. Ako svatko u glavi bude imao 100% sigurno ih možemo. Ovo je nova šansa za nas, u svlačionici vlada pozitiva, iako nećemo dopustiti da nas ta pozitiva previše povuče. Nema opuštanja. Sezona je dugačka i svašta se još može promijeniti, tako da pobjeda ili poraz neće puno značiti. No, mentalno nam pobjeda može jako puno pomoći. Utakmice protiv njih su uvijek divlje i bit će sigurno puno obrana jer se uvijek desi puno šansi i s naše i s njihove strane. To su utakmice u kojima moram biti na 100% da pomognem momčadi. No, nadam se da ću sutra imati što manje posla”, rekao je Lovro Majkić, vratar Istre.

Nogomet uživo | gdje gledati live stream utakmice Rijeka – Istra 1961?

Susret 3. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Istre 1961 koje se igra na stadionu Rujevica u Rijeci možete uživo gledati u nedjelju, 18. kolovoza 2024. godine, od 21 sat. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu MAX Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one smatraju da će novi “derbi della Učka” će pripasti Rijeci. Pobjeda Rijeke tako ima kvotu 1.50, pobjeda Istre 1961 6.00, dok neriješen rezultat ima kvotu 4.40.

Više o nogometnom klubu HNK Rijeka doznajte na mrežnoj adresi nk-rijeka.hr. A sve novosti iz kluba NK Istra 1961 Pula možete doznati na njihovim mrežnim stranicama na adresi nkistra.com. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO | Radomir Đalović, novi trener Rijeke, najavljuje novi “derbi della Učka”

Tagged