tamburaški kvintet muzičke akademije | 2024.

Tamburaški kvintet Muzičke akademije predstavlja singl “Jazz Monti”, virtuoznu interpretaciju čardaša Vittoria Montija u jedinstvenom jazz aranžmanu

Tamburaški kvintet zagrebačke Muzičke akademije oduševljava svojom najnovijom izvedbom “Jazz Monti”. A ona donosi osvježavajuću i virtuoznu interpretaciju čardaša Vittoria Montija u jedinstvenom jazz aranžmanu. A aranžman, koji je osmislio Fran Brleković, jedan od članova kvinteta, spaja klasičnu melodiju i ritmove čardaša s modernim jazz elementima. I tako stvara jedinstvenu glazbenu fuziju koja pomiče granice tradicionalne tamburaške glazbe.

Videospot za singl Jazz Monti sniman je u autentičnom ambijentu pivnice u podrumu u Križevcima. A snimateljski tim predvođen talentiranim Goranom Mandićem uspio je uhvatiti intimnost i toplinu prostora. U što se savršeno uklapa s toplim tonovima ovog tamburaškog kvinteta. Dodajmo za miks i mastering zaslužan je studio Music Tale, koji je svojom stručnom obradom doprinio konačnoj kvaliteti zvuka.

Tamburaški kvintet čini pet mladih i talentiranih glazbenika

To su Fran Brleković (bisernica), Ivan Jambrec (brač), Robert Hren (čelović), Matija Patrčević (čelo) i Dinko Magenhajm (berda). Svi članovi kvinteta pokazuju izuzetnu vještinu ne samo na svojim osnovnim instrumentima, već i u zamjeni instrumenata kada je to potrebno. Dodajmo, ovaj tamburaški kvintet osnovan je 2021. godine i to kao dio studija tambure na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. I od tada do danas su održali brojne nastupe diljem Hrvatske.

Osim koncertnih aktivnosti, Tamburaški kvintet Muzičke akademije se može pohvaliti i izuzetnim uspjesima na glazbenim natjecanjima. Među najvažnijim postignućima ističe se osvajanje Oskara znanja za prvo mjesto na državnom natjecanju u organizaciji HDGPP-a 2024. godine, kao i Grand Prixa na Međunarodnom natjecanju tamburaša iste godine. Više o Muzičkoj akademiji u Zagrebu doznajte na mrežnim stranicama na adresi muza.unizg.hr.

VIDEO: Tamburaški kvintet Muzičke akademije – Jazz Monti

Tagged