crvena jabuka - dao sam ti dušu | 2024.

Crvena jabuka svojoj publici predstavlja videospot za pjesmu “Dao sam ti dušu”

Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih grupa na našim prostorima, Crvena jabuka, svojoj je publici predstavila videospot za pjesmu “Dao sam ti dušu”. I dodajmo, ona se nalazi na njihovom najnovijem albumu “Mirišu jabuke”. A ovaj singl je obrada velikog hita kojeg su napisali čuveni skladatelj Đorđe Novković i tekstopisac Željko Pavičić za Alena Slavicu. Ukratko, svojim jedinstvenim stilom i emotivnim pristupom Crvena jabuka je ovoj pjesmi udahnula novi život.

Za vizualni aspekt pjesme Dao sam ti dušu pobrinuo se redatelj Mario Šulina, njihov stalni suradnik. A on je sa svojim timom stvorio videospot koji savršeno prati emotivni naboj pjesme. Spot je režirao sam Šulina, dok su kameru i montažu radili on i Ivan Bilandžić. Spot se odlikuje jednostavnom, ali snažnom vizualnom naracijom koja se savršeno uklapa u tekst i melodiju pjesme. Dodajmo, osim što su obradovali publiku novom pjesmom i spotom, Crvena jabuka nastavila je svoju koncertnu turneju koja je izuzetno uspješna. Bend je održao niz koncerata širom Makedonije i regije, a atmosfera na svakom od njih pokazuje koliko je publika vezana za njihovu glazbu. Jedan od snažnih trenutaka ove ljetne turneje bio je koncert održan u Ohridu pod vedrim nebom, upredivnom ambijentu Antičkog teatra.

Ovaj koncert na jednoj od najljepših lokacija u Ohridu bio je prava poslastica za obožavatelje Crvene jabuke. Atmosfera je bila iznimna, a pozitivne reakcije publike potvrdile su da ovaj bend ima posebno mjesto u srcima svojih slušatelja. Rasprodani koncerti i nove pjesme s aktualnog albuma Mirišu jabuke još su jedno sjajno zagrijavanje za veliku europsku turenju kojom će ovaj veliki bend obilježiti 40 godina rada. Turneja će simbolično obuhvatiti 40 gradiva, a kreće iz Sarajeva. Iz grada u kojem su održali svoj prvi koncert davne 1985. godine. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Crvena jabuka – Dao sam ti dušu

Tagged