ascend | 2024.

Ascend, beogradsko-aranđelovački autorski melodic metal bend, predstavlja EP “Event Horizon”

Beogradsko-aranđelovački bend Ascend je autorski melodic metal sastav nastao početkom 2021. godine. Zvuk benda karakterizira širok spektar glazbenih utjecaja i spoj modernog i old school metal zvuka, a u novom EP-u naziva “Event Horizon” i materijalu koji će tek biti objavljen, nastavljaju daljnje istraživanje svog zvuka. “Pjesme s našeg drugog EP-a zvučno pripadaju srednjem razdoblju 2000-ih i metalcoreu, za razliku od prvog koji je uglavnom ukorijenjen u tradicionalnom zvuku metala 80-ih. No, ti tradicionalniji metal elementi također su prisutni i na drugom EP-u. No, oni dolaze u pažljivije odabranim trenucima.

Zanimljivo, mnogi dijelovi pjesama s ovog izdanja napisani su u istom razdoblju kao i “stare” pjesme. Ili čak prije nego što je bend uopće nastao. A sve pjesme, osim Svetlosti, svirane su uživo već od proljeća 2022. godine. Drugim riječima, ove pjesme su nešto starije u usporedbi s ostalima koje su sada u našem koncertnom katalogu. Iako kvalitetne, one nisu pokazatelj trenutnog zvuka benda. To nas vodi do uzbudljivih vijesti – nalazimo se u procesu snimanja našeg prvog albuma!”, rekao je Aleksandar Blagojević, gitarist benda.

“Materijal već neko vrijeme marljivo snimamo i kako se bližimo kraju snimanja, sve smo uzbuđeniji zbog cjelokupnog doživljaja i glazbe koju ćemo podijeliti s vama. Iako su nam naši prethodni radovi prirasli srcu, smatramo ovaj novi materijal najiskrenijim i najkompletnijim do sada. I konačno dolazimo do stadija u kojem možemo reći da bend zaista dobiva svoj zvuk. I to zvuk s kojim smo svi u bendu zadovoljni”, dodao je Aleksandar Blagojević. Dodajmo, Ascend je najavio i da će, kako se bude približavao objavi prvog singla, podijeliti još mnogo informacija, sadržaja i misli sa svojim fanovima. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Instagram stranici.

VIDEO: Ascend – Svetlost (feat. Adam Adam)

Tagged