juan cordoba | gnk dinamo zagreb | 2024.

Juan Cordoba, daroviti 21-godišnji kolumbijski krilni napadač, novi igrač zagrebačkog Dinama

Daroviti kolumbijski krilni napadač, 21-godišnji Juan Cordoba, novi igrač zagrebačkog Dinama. A on će u Plavoj momčadi osnažiti napadačku igru. Naime, Cordoba ponajprije igra desno krilo, no odlikuje se i vještim driblinzima i prodorima. Također, ima snažne udarce lijevom nogom, a po potrebi može pokrivati i ulogu i na suprotnoj, lijevoj strani napada. Dodajmo, Juan Cordoba je prvi kolumbijski, a ukupno 25. južnoamerički nogometaš koji će zaigrati u službenoj utakmici za maksimirski klub. A u Dinamu je igrati sa brojem 19 na leđima.

Juan je rođen 11. srpnja 2003. godine u Medellinu, a prošao je školu Deportiva iz Calija, kluba iz kojeg i dolazi u Zagreb. Prve je korake u seniorskom nogometu načinio u Fortalezi iz glavnog grada Bogote, gdje je boravio na posudbi u drugoj polovici 2022. godine. Od prošle je, 2023. godine, bio u krugu prve momčadi Deportiva. A za nju je ukupno odigrao 45 službenih utakmica uz sedam postignutih pogodaka. S mladom je kolumbijskom reprezentacijom u listopadu 2022. godine nastupio na Južnoameričkim igrama na kojima su osvojili broncu. A upravo je Cordoba bio strijelac pogotka u dvoboju za treće mjesto, u kojem su svladali Urugvaj s 2:1.

“Presretan sam što sam potpisao ugovor s Dinamom. Smatram da je ovaj klub sjajan za početak moje europske nogometne karijere. Svjestan sam koliko je dominantan u domaćem prvenstvu i u kakvom se smislu istaknuo i pozicionirao na europskoj nogometnoj mapi. Za Dinamo se zna i u Južnoj Americi. Mnogi mladi igrači s mog kontinenta su se u afirmativnim godinama probili i zaigrali nogomet na ozbiljnoj razini, upravo ostvarivši transfer u redove hrvatskog prvaka. Zahvaljujem klubu na povjerenju i jedva čekam odjenuti plavi dres i pomoći momčadi da ostvarimo sve zadane ciljeve”, rekao je Juan Carlos. A sve što vas dodatno zanima vezano za zagrebački Dinamo, provjerite to na klupskoj mrežnoj stranici na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: Juan Cordoba, mladi kolumbijski napadač, došao u zagrebački Dinamo!

Tagged