hrvatska - mađarska | vaterpolo - water polo | croatia - hungary

VATERPOLO UŽIVO: Hrvatska i Mađarska igraju polufinalni susret olimpijskog turnira u petak, 9. kolovoza 2024. godine – gdje gledati prijenos?

Hrvatska i Mađarska igrat će polufinalni susret olimpijskog vaterpolo turnira u petak, 9. kolovoza 2024. godine. Ova utakmica će se igrati u pariškoj areni La Defense, a počet će u 19.30 sati, uz izravan televizijski prijenos za gledatelje iz Hrvatske. Dodajmo da je Mađarska stari rival našim vaterpolistima, a s njima Barakude imaju prilično loš omjer. Ukupno su ove dvije reprezentacije igrale 75 puta. 22 puta pobijedili su Hrvati, čak 47 puta Mađari, a 6 puta su utakmice završile neriješeno. Spomenimo i da je gol razlika na strani Mađara – 676:782. A Hrvatska i Mađarska su već susretali i na Olimpijskim igrama i to tri puta. Jednom su bili bolji Hrvati, a dva puta Mađari, uz gol razliku 27:32.

REZULTAT UTAKMICE: HrvatskaMađarska 9:8 | Barakude sa Srbijom igraju za Olimpijsko zlato

Podsjetimo, Barakude su u polufinale ovog turnira došle spektakularnom pobjedom nad Španjolskom od 10:8. No, tu utakmicu krasi i jedan važan detalj. Naime, tu utakmicu gledalo je s tribina dvorane La Defense Arena čak 13.100 gledatelja. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i to je bila najveća posjeta utakmice hrvatske vaterpolo reprezentacije u povijesti. Dodajmo, prijašnji je rekord bio 11.500 gledatelja, koliko ih je promatralo susret Hrvatska – Srbija koji se igrao u Beogradu na Europskom vaterpolo prvenstvu 2016. godine.

“Pokušat ćemo ih udaljiti od našeg gola. Uz to, oni nisu toliko jaki u momčadskoj kontri kao Španjolci. No, često izlete i odu u kontru jedan na jedan gdje su prilično jaki. Mi moramo biti pametni i odlučni i svesti utakmicu na što manji broj golova. Ako odemo na utakmicu s 14-15 golova, bit će problematično”, rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske. “Više-manje mi sve znamo o njima, kao i oni o nama. Kako kroz klubove, tako i kroz reprezentativne dvoboje. Mađari igraju malo drukčije od većine reprezentacija. Ulaze sa svih pozicija na dva metra, imaju odlične centre. I da, imaju dvojicu vrhunskih ljevaka”, dodao je Konstantin Harkov.

Vaterpolo uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Mađarska?

Hrvatska i Mađarska igraju polufinalni susret olimpijskog turnira u vaterpolu. Ova utakmica se igra u petak, 9. kolovoza 2024. godine, u 19.30 sati. Prijenos ove vaterpolske utakmice bit će osiguran na TV kanalu Drugi program Hrvatske televizije. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, povremeno ćete rezultat moći čuti na Drugom programu Hrvatskog radija. A kladionice malu prednost daju našim Barakudama. Tako pobjeda Hrvatske ima kvotu 2.10, pobjeda Mađara ima kvotu 2.60, dok neriješen rezultat ima koeficijent 7.50. Istog dana, ali u ranijem terminu od 14.30 sati, u drugom polufinalu igrat će Srbija i SAD. Više o tom susretu doznajte ovdje.

Više o Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hvs.hr. Više informacija o reprezentaciji Mađarske možete naći na Wikipediji ili na mrežnim stranicama vaterpolo saveza na adresi waterpolo.hu. Sve dodatne informacije o Olimpijskim igrama koje se održavaju tijekom ljeta 2024. godine u Parizu doznajte na mrežnoj adresi olympics.com/en/paris-2024. Prijenos vaterpolo utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Székely Bulcsú | Svédcsavar Podcast

Tagged