dinamo zagreb | turnir mladen ramljak 2024

Mladen Ramljak 2024 | Dinamo je u finalu ovog turnira u velikom stilu pobijedio Manchester United

Dinamo je u finalnoj utakmici memorijalnog nogometnog turnira Mladen Ramljak 2024 pobijedio Manchester United s 3:2! Što se tiče ove utakmice koja se igrala na juniorskom maksimirskom terenu “Zlatko Kranjčar” u nedjelju, 4. kolovoza, tri puta su Dinamovi juniori vodili u susretu igranom, a Manchester Uniter je samo dva puta sustizao rezultat. No, kako Englezi nisu uspjeli i treći put pronaći koridor do mreže, sa zadnjim sučevim zviždukom počelo je veliko maksimirsko slavlje. I tako su nakon punih devet godina Plavi tinejdžeri osvojili međunarodni Memorijalni juniorski turnir Mladen Ramljak. I dodajmo, osvojili su ga u velikom stilu.

Momčad trenera Ivice Banovića u četiri je dvoboja turnira Mladen Ramljak 2024 postigla čak 14 pogodaka. A to je u prosjeku 3,5 po utakmici. I dodajmo, tri od tih 14 zabili su u spektakularnom nedjeljnom finalu protiv Manchester Uniteda! A tom su pobjedom ujedno i uzvratili “starom dužniku” za poraz u lanjskom izdanju turnira. Podsjetimo, tada su se obje ove momčadi sučelile u zadnjem, odlučujućem dvoboju u skupini. A u njemu je Dinamo vodio s 4:2, ali je Manchester u čudesnom preokretu došao do pobjede od 5:4. Što se tiče ovogodišnjeg Ramljaka, bilo je 21. izdanje prestižnoga juniorskog turnira. A ovo je ujedno i 13. pokal za Dinamove igrače, od čega su onaj prethodni, 12., osvojili još 2015. godine.

Dodajmo da je maksimirska momčad imala i trojicu laureata, dobitnika pojedinačnih nagrada u ovom izdanju turnira. Tako je Noa Mikić primio nagradu za najboljeg igrača turnira. Mislav Ćutuk prvi je strijelac natjecanja s pet postignutih pogodaka, a Marko Zebić dobitnik je nagrade Ismet Hadžić za najboljeg obrambenog igrača. Prvim vratarem turnira proglašen je Elhy Harrison iz Manchester Uniteda i to već drugu godinu uzastopno. Zanimljivo je da je i lani MVP igrač turnira bio desni bek pobjedničke momčadi. A tada je to bio Givairo Read iz nizozemskog Feyenoorda.

Po završetku finalnog dvoboja uslijedila je svečana ceremonija i dodjela nagrada

Dodajmo da je posebno zanimljivo bilo u dvoboju za treće mjesto. A u ovoj utakmici je Rapid pobijedio Juventus boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je u osnovnom dijelu igre rezultat bio 2:2. No, od 10 izvođača u osnovnih pet serija samo su dvojica bili uspješni. I to Rapidov u prvoj i Juventusov u zadnjoj seriji. A torinski vratar Radoslaw Železny obranio je čak četiri uzastopna jedanaesterca! U šestoj su seriji obojica izvođača bili uspješni, a pobjednik je riješen u sljedećem raspucavanju. Naime, tada je Rapidov izvođač zabio, dok je Juventusovom igraču penal obranio vratar Aldin Softić.

Događaj su uveličali brojni uzvanici i nekadašnji proslavljeni Dinamovi igrači, a sve ih je ovom prilikom predvodio aktualni predsjednik Velimir Zajec. Dražen Ramljak, brat slavnoga maksimirskog braniča Mladena Ramljaka po kojem turnir nosi ime, zajedno je s predsjednikom podijelio zlatne medalje svakom akteru iz plavoga tabora. A nakon toga je sam Zajec predao pobjednički pehar Dinamovu kapetanu Šepiću. Plaketu Manchester Unitedu za drugo mjesto uručio je aktualni trener prve Dinamove momčadi, Sergej Jakirović, dok je predstavniku bečkog Rapida za izborenu treću poziciju poklon predao sportski direktor Marko Marić. I dodajmo, glavni tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković dodijelio je priznanja sucima utakmica i glavnom delegatu Luki Bilošu. 

A podijeljena su i pojedinačna priznanja. Najboljem igraču turnira, Noi Mikiću, nagradu je predao Petar Sučić, sadašnji vezist prve momčadi Dinama. Mislavu Ćutuku, najboljem strijelcu turnira Mladen Ramljak 2024, plaketu je uručio Eduardo da Silva, nekadašnji plavi devet. A među uzvanicima je bio i Etto, još jedan zagrebački Brazilac. On je predao nagradu Marku Zebiću za najboljeg obrambenog igrača. Elhy Harrison iz Manchester Uniteda već je, dakle, drugu godinu zaredom proglašen najboljim vratarem turnira, a i ovaj mu je put, baš kao i lani, nagradu uručio nekadašnji popularni maksimirski čuvar mreže Ivan Kelava. A Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, predao je predstavniku Panathinaikosa nagradu za fair-play. Više novosti iz Dinama doznajte na mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: Trener Banović, Ćutuk i direktor Milić nakon pobjede 3:2 protiv Manchester Uniteda | Turnir Mladen Ramljak 2024

Tagged