gabriel rukavina | hnk rijeka | 2024.

Gabriel Rukavina, dosadašnji Dinamov krilni napadač, novi je igrač Rijeke

Gabriel Rukavina, 20-godišnji krilni napadač i dosadašnji Dinamovac, novi je igrač Rijeke. A on se odmah po dolasku priključio prvoj momčadi na pripremama u austrijskom Schladmingu. I dodajmo, Rukavina je s Rijekom potpisao četverogodišnji ugovor koji će mu trajati sve do 2028. godine. A u Dinamu je loptu prvi put zarolao još u prvom razredu osnovne škole…

S Plavima je prošao sve uzrasne kategorije, a okusio je seniorski nogomet u maksimirskoj B momčadi pa i u udarnom sastavu. A tijekom proljeća sezone 2023/2024 bio je i na posudbi u Gorici… Vrijedno je spomenuti da je za prvu momčad Dinama odigrao 11 službenih utakmica, a dodamo li i prijateljske dvoboje, brojka se zaustavila na 20. No, nakon nepunih 13 godina provedenih u Maksimiru, Gabriel Rukavina završio je svoju epizodu u Plavom dresu i svoj će nogometni put nastaviti u Rijeci. Spomenimo i da je iz Rijeke u Dinamo došao Marko Pjaca, a više o tom transferu možete pročitati ovdje.

Rukavina je pojačao konkurenciju na krilnim pozicijama Rijeke

“Sretan sam što sam došao u Rijeku! Dugo sam čekao, ali napokon sam ovdje. Odlično sam prihvaćen i sve je super, a manje-više poznajem sve igrače. Protiv nekih sam igrao, s nekima sam igrao u reprezentaciji i sigurno mi neće biti teško prilagoditi se”, rekao je Rukavina, koji je otkrio i da mu je Rijeka bila prvi izbor za nastavak karijere.

“Kada sam saznao za mogućnost dolaska u Rijeku, nisam puno razmišljao. Dovoljno je reći da je Rijeka imala tri igrača na Europskom prvenstvu i mislim je ovo odličan klub za nastavak mog igračkog razvoja”, dodao je. A govoreći o očekivanjima, Rukavina ističe da je došao boriti se s Rijekom za mjesto u vrhu hrvatskog nogometa: “Ne vidim zašto ne bismo ponovili prošlu sezonu, naravno, uz malo sreće u završnici. Znamo da je Rijeka uvijek u top tri, tako će sigurno biti i ove sezone.” Više o ovom krilnom napadaču doznajte na stranici Transfermarkt.

VIDEO: Gabriel Rukavina daje prvi intervju kao igrač Rijeke

Tagged