natalija rajković natalee | 2024.vic

Natalee objavljuje EP “Bezdan” na kojem se nalaze tri pjesme koje govore o traženju prave ljubavi na pogrešnom mjestu

Natalija Rajković znana i kao Natalee, kantautorica je koja predvodi osmočlani alternativni R&B bend. A ona je sada zaokružila cjelinu započetu singlom “Rolam” i za Glitch Records je objavila EP “Bezdan”. Ovaj novi EP čine tri nove pjesme i prateći videospotovi. Pjesme su “Pada noć”, “After” i “Game Over”, a njihova tema je traženje prave ljubavi na pogrešnom mjestu…

“Nove pjesme opjevavaju tijek disfunkcionalnog odnosa, odnosno priču o dvoje koji još ne znaju šta žele ni od života, ni od odnosa. Ipak, ženska figura se budi. Ona shvaća što želi, ali se to ne poklapa sa onim što on može i želi. Zato ona odlučuje prekinuti taj toksični odnos. Tada uviđa koliko je zapravo jaka i koliko je to zreo i hrabar potez. A sve to kako bi se jednog dana mogla pojaviti osoba s kojom će se zapravo poklopiti”, rekla je Natalija Rajković Natalee koja je ujedno i autorica tekstova.

Njezine pjesme su nastajale u periodu od 2019. godine pa do danas. A one spajaju tradicionalne instrumente i zvuk koji podsjeća na blues rock i dodatno modernizirani beat. No, to ujedno predstavlja i zaštitni znak benda te novu eru zvuka najavljenu singlom Rolam.

Nova era donijela je i nove suradnike

A oni su brilijantni mladi kreativci koji već ostavljaju prepoznatljiv trag na lokalnoj umjetničkoj sceni. Dodajmo da režiju za spotove Pada noć i After potpisuje talentirana redateljica Lana Pavkov, koja se poistovjetila s porukom Nataleéinog stvaralaštva. A turbulentni odnos opisan u pjesmi After u spotu su autentično prenijeli Sanja Marković i Vukašin Ranđelović.

Povedena željom da skroji Natalee vizualni svijet, Lana Pavkov ističe: “Njenu glazbu osjećam duboko u sebi. Za svaki glazbeni videospot koji režiram izaberem jednu malu istinu koja me vodi dalje kroz proces i motive.” Autentični motivi novog EP-ja Bezdan su svoje mjesto našli i u trećem videospotu za pjesmu Game Over, čiju animaciju potpisuje Lazar Odalović. Dodajmo da je ovaj multidisciplinarni umjetnik radio i na produkciji novog EP-ja, u suradnji s glazbenikom A.N.D.R., istaknutim beogradskim producentom Više o ovoj glazbenici doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO: Natalee – Game over | After | Pada noć

Tagged