uada | metal band | portland usa | 2024.

UADA i zagrebački Metuzalem održat će punokrvni metal koncert u Močvari u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine

Nakon pet godina u Močvaru se vraćaju američki blackeri UADA! Vruće ljetne dane svojim ugodnim crnilom ispunit će u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine, a kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Metuzalem. I dodajmo, ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 21, a na dan koncerta po 25 eura. A vrata kluba Močvara će se na dan koncerta otvoriti u 20, a metal svečanost počinje u 21 sat.

Hrvatski crni metalioni već su dobro upoznali ovaj bend kojem će ovo biti treći nastup u Močvari. Cijela priča počinje 2014. godine u Portlandu. A prema njihovim riječima ime benda znači “uklet” na latinskom. Njihov zvuk može se svrstati u ladicu melodičnog blacka, stilski na više načina blisko bendovima kao što su Mgla, Gaerea, GrozaJake Superchi, osnivač benda, kao utjecaje navodi Dissection i Danzig, ali ima tu i prstohvat NWoBHM-a, grungea i gothica. UADA je do sada izdala četiri studijska albuma. To su Devoid of Light (2016.), Cult of a Dying Sun (2018.), Djinn (2020.) te najaktualniji Crepuscule Natura. On je izdan prošle, 2023. godine, a bit će promovirati ovom prilikom. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

Metuzalem je zagrebački death doom metal bend koji je nastao na inicijativu ljubitelja žanra kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva među članovima koji su svirali po brojnim hrvatskim bendovima. Već u svojoj prvoj godini postojanja Metuzalem snima full length album Infra gdje postavlja jasan stilski smjer i kreativni put kojim namjeravaju kročiti. Razvratne i zle harmonije, potmula pogrebna sporina suprotstavljena oštrim death metal rifovima i povremenim blastovima jamče dekrepitnu, oporu atmosferu i nadasve truo vonj grobine. Više informacija o ovom bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: UADA – Cult of a Dying Sun | Metuzalem – Infra (Full Album)

Tagged