elemental | martinska šibenik | 14.08.2024.

Elemental će održati veliki samostalni koncert na Martinskoj u Šibeniku u srijedu, 14. kolovoza 2024. godine

Da se Elemental i Šibenik vole to nije nikakva tajna. No ipak, prošlo je gotovo dvije i pol godine od posljednjeg koncerta ove popularne zagrebačke grupe u Krešimirovom gradu. Zato se posebno veselimo njihovom velikom samostalnom koncertu, a koji je zakazan u srijedu, 14. kolovoza 2024. godine, na Martinskoj u Šibeniku! U srcu ljeta, dan prije velikog blagdana, Elemental stiže na pozornicu smještenu u prekrasnoj borovoj šumi, na poluotok Martinska, preko puta Šibenika. Spoj glazbene oaze s najljepšim pogledom na Jadranu i najpopularnijeg hip-hop sastava u Hrvatskoj i regiji, garantira odličan provod i noć za pamćenje.

“Dugo nismo bili u Šibeniku i veselimo se povratku. Iako smo započeli rad na novom albumu, to je malo zaustavljeno kako bismo se posvetili ljetnoj turneji i nastupima. Dodat ću da nam je ovaj koncert na Martinskoj jedan od dražih. Ukratko, čeka nas prava ljetna svirka”, rekao je Luka Tralić Shot. A mi ćemo dodati da su ulaznice za koncert Elementala u prodaji po cijeni od 15 eura. Na dan koncerta, ako koja ostane, koštat će 20 eura.

Elemental je sastav koji ne treba mnogo predstavljati. Naime, otkako su osnovani 1998. godine u Zagrebu, ovi glazbenici istaknuli su se svojim originalnim zvukom. Organski hip-hop / rap s funkom, soulom, jazzom, reggaeom i rockom, začinjen tekstovima koji seciraju društvo i međuljudske odnose, priskrbili su im brojne obožavatelje. A oni su s njima od samih početaka do danas. Svojim samostalnim koncertima, na najznačajnijim pozornicama u zemlji i regiji, oduševljavaju publiku koja se broji u tisućama.

Od grupe Elemental na koncertu na poluotoku Martinska očekujemo spektakl

Dodajmo da oni iza sebe imaju osam albuma, 40 singlova i više od 1000 nastupa. Također, Elemental je osvojio i brojne strukovne nagrade. Jezgru sastava čine vokali i tekstopisci Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, koji iza sebe imaju moćan bend s kojim nastupaju kako na najvećim pozornicama i pred tisućama ljudi, tako i u intimnim klubovima.

Uz Remi i Shota postavu grupe Elemental čine gitarist Erol Zejnilović, klavijaturist Davor Zanoški, basist Konrad Lovrenčić, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar. A osim u glazbenim vodama, ovi kreativci dokazali su se i u onim literarnim. Tako su svoju 20. godišnjicu proslavili 2018. izdavanjem biografije Sve, samo ne romantika, koju je napisao poznati šibenski novinar Marko Podrug. Dodajmo i da je Remi objavila je zbirku poezije Masarykova, koja je ukoričena 2020. godine. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

Martinska tijekom ljeta 2024. godine donosi osam događanja

Otvorenje sezone Martinska 2024. & Regius Festival
• 6. – 13. srpnja
• Party otvorenja U/offu w/ NVST + Regius Festival s boravkom na lokaciji između događanja.

Regius Festival & Sea Sound Festival
• 12. – 21. srpnja
• Regius Festival + Sea Sound Festival s boravkom na lokaciji između događanja.

Sea Sound Festival & Martinska Punk meets Kanal Fest
• 21. – 29. srpnja
• Sea Sound Festival + Martinska Punk meets Kanal Fest s boravkom na lokaciji između događanja.

Martinska Punk meets Kanal Fest & Membrain Festival
• 25. srpnja – 4. kolovoza
• Martinska Punk meets Kanal Fest + Membrain Festival s boravkom na lokaciji između događanja.

Membrain Festival & Blast Fest
• 1. – 11. kolovoza
• Membrain Festival + Blast Fest s boravkom na lokaciji između događanja.

Blast Fest & Preach The Rič Festival
• 9. – 17. kolovoza
• Blast Fest + Preach The Rič Festival s boravkom na lokaciji između događanja

VIDEO: Elemental – Usta na usta

Tagged