stanley jordan | stanley plays jimi | 2020.

Stanley Jordan donosi “Stanley plays Jimi”, tribute jednom od najvećih gitarista svih vremena, u Tvornicu kulture u petak, 22. svibnja 2020. godine

Legendarni jazz umjetnik i gitaristički virtuoz Stanley Jordan donosi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 22. svibnja 2020. godine, program “Stanley plays Jimi”. A na ovom koncertu ćete moći čuti Stanleyeve interpretacije najvažnijih pjesama Jimija Hendrixa. I dodajmo, “Stanley plays Jimi” njegov je osobni tribute po mnogima jednom od najvećih gitarista svih vremena.

VAŽNO: Zbog pandemije koronavirusa koncert “Stanley plays Jimi” će se održati u Tvornici kulture u utorak, 20. listopada 2020. godine!

“Ovo je moj zamišljeni koncert Jimija Hendrixa i to kakvog bi svirao da je danas živ. Ponovno prolazeći njegovu glazbu i izazivajući njegov duh pokušat ću oživjeti tu fantaziju”, rekao je Stanley Jordan prilikom debitantskog izvođenja u srpnju prošle, 2019. godine, u hollywoodskom Catalina Jazz Clubu, gdje je započeo s Foxy Lady. “Naravno, može se odsvirati upečatljiv show samo upotrebljavajući 2-3 njegove tehnike. Ali pokušat ću ne samo obraditi njegove pjesme, nego i raditi na njima. A to je i smisao ovog projekta”, dodaje Stanley.

Na dosadašnjim svirkama Jordan je iz Hendrixovog repertoara izvukao Voodoo Chile, Purple Haze, Manic Depression, već spomenutu Foxy Lady, Lover Man, Up From The Skies, kao i niz pjesama drugih autora koje je Jimi izvodio, kao što su Hey Joe ili All Along The Watchtower. Ovaj izuzetan projekt Stanley Jordan odsvirat će na kratkoj američkoj turneji krajem siječnja i početkom veljače 2020. godine, nakon čega mu slijede solo nastupi, kao i oni s triom u švicarskom Bernu. Stanley plays Jimi u Tvornici kulture bit će jedini takav koncert zasad planiran u cijeloj Europi. A ulaznice u prodaju kreću u petak, 24. siječnja, po cijeni od 120 kuna u pretprodaji. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 150 kuna. I dodajmo, možete ih kupiti putem online shopa Eventim. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Stanley Jordan plays Jimi ft. Andrea Braido – Little wing

Tagged