marko rog | gnk dinamo zagreb | 2024.

Marko Rog poručuje da će se Dinamo vratiti tamo gdje mu je i mjesto, a to je vrh ljestice HNL-a!

Marko Rog se početkom veljače 2024. godine vratio u zagrebački Dinamo, a svim je navijačima poručio da se veseli novim izazovima, ali i da je uvjeren da će “sve biti dobro” i da će “vratiti Dinamo tamo gdje mu je i mjesto”. A to je, naravno, vrh ljestvice HNL-a. Ukratko, on je vrlo optimističnom, ohrabrujućom i nadahnutom porukom obilježio svoj povratak u najdraži klub.

Podsjetimo, Marko Rog se u Dinamo vratio nakon sedam i pol godina izbivanja, ali i nakon brojnih problema s ozljedama koje su mu prikočile karijeru… On je došao je posudbu iz talijanskog Cagliarija, a za Dinamo će igrati do kraja kalendarske godine. I dodajmo, njegov entuzijazam i energija bi mogli poslužiti kao svojevrsni motivacijski govor novim suigračima.

“Sretan sam što sam se vratio u Zagreb. Stvarno je lijepo vratiti se doma, vidjeti svoje ljude, ali i govoriti našim jezikom. Odmah ću reći da jako želim pomoći klubu, iako trenutačno nisam spreman za igru. Trebat će mi otprilike mjesec dana kako bih se priključio momčadi na treninzima. Pun sam motiva i želim pomoći. Točnije, zaigrat ću u vrijeme reprezentativne stanke, možda utakmicu prije ili poslije. Možda bi prva mogla biti na gostovanju na Poljudu krajem ožujka, ako ne i prije. Vidjet ću i s trenerima, a odlučit ćemo zajedno”, rekao je Marko Rog.

Koliko je za Marka situacija sada drugačija nego u trenutku kada je odlazio prije sedam i pol godina?

“Najvažnije je da klub ima dobre rezultate, a svima nam je cilj pridonijeti tome. Ove godine se malo više mučimo u prvenstvu, ali možda je i razumljivo da nakon toliko godina dominacije dođe jedna sezona u kojoj nismo već u veljači 10 bodova ispred svih. Ali i u ovoj sezoni koja je malo slabija nego što smo navikli, mi smo i dalje tu, blizu. Borit ćemo se do kraja. Dinamo ima jako kvalitetnu momčad i možemo osvojiti naslov prvaka”, smatra Marko te se osvrnuo na to kako je psihološki izdržao sve probleme s ozljedama.

“Bilo je prilično teško, a uvijek mi se to dogodilo baš u trenutku kada bih se vratio na svoju pravu razinu. Ali, u tim sam situacijama želio pokazati pravi karakter i nikada nisam htio odustati. Uostalom, to mi je i dodatni motiv. Nekako želimo pokazati da je moguće vratiti se i nakon toliko ozljeda. To je pokazatelj i dečkima koji nakon jedne takve ozljede odmah misle da je kraj svijeta”, smatra Marko Rog.

“Ukratko, nikada nije lako, ali posebno je teško bilo nakon prve ozljede, pogotovo zato što sam mjesec dana prije toga igrao u prvoj postavi reprezentacije, a kasnije i na Europskom prvenstvu. Tada je došla prva ozljeda, a na nju se nadovezala i druga kada su se pojavile komplikacije nakon operacije. A, sada je, eto, i treća… I mislim da je sada dosta, tj. da je kraj s ozljedama. Dobro se osjećam, mislim da mogu pomoći i dat ću sve od sebe”, rekao je novi vezni igrač Dinama. Cijeli razgovor sa Markom možete pogledati u videu u nastavku teksta, a više informacija o Marku Rogu doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Marko Rog ponovno u Dinamu

Tagged