pelati pizza zagreb | 2019.

Pizzerija Pelati | Nova zagrebačka pizzerija koja se nalazi na Trgu bana Jelačića predstavlja “Scrochiarellu”, pizzu karakterističnog četvrtastog oblika

Ljeto u glavnom hrvatskom gradu donosi bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se “Pizzerija Pelati”. To je nova zagrebačka pizzerija, a smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu – na Trgu bana Jelačića. Jamčimo da će svi ljubitelji okusa pizze u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu sigurno pronaći svoj favorit.

A pizzerija Pelati preporuča specijalitet Scrochiarella! To je naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, a podrijetlom je iz Rima, glavnog grada Italije. Ukratko, probajte Scrochiarellu, jer će vas svakim zalogajem asocirati na istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dodajmo da su za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.

Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže. Ono radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48 do 72 sata, poprima savršen okus i teksturu. Uz to, 80 posto sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za zrak u tijestu, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac.

Pizzerija Pelati priprema pizzu u dvije faze – peku je dva puta

U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice. Posebnost ove pizzerije je da te namirnice svakog jutra nabavljaju na zagrebačkoj tržnici Dolac. Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta… To su samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa.

Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin. I dodajmo, mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima novu pizzeriju Pelato predstavila je Doris Pinčić, naša lijepa voditeljica. A Ilica 1 adresa je na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti. Više o pizzeriji Pelati doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Tagged