hrvatska - crna gora | svjetsko vaterpolo prvenstvo fukuoka japan 2023

EPWC 2024: Hrvatska – Crna gora 13-15 | Barakude bez obzira na poraz igraju u četvrtfinalu Europskog vaterpolo prvenstva!

Hrvatska i Crna Gora su u Dubrovniku na Gružu odigrali susret 3. kola skupine A na Europskom prvenstu u vaterpolu. A u ovoj utakmici koja se igrala u ponedjeljak, 8. siječnja 2024. godine, Barakude su izgubile od Crnogoraca nakon peteraca s 15-13. No, bez obzira na poraz, naši vaterpolisti su osvojili drugo mjesto u skupini i tako ostvarili direktan plasman u četvrtfinale. Dodajmo da će u četvrtfinalu igrati i Španjolska kao pobjednik skupine A. A ovim su uspjehom Barakude ujedno osigurale i nastup na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Dohi tijekom veljače 2024. godine.

Nakon utakmica u skupini ostaje lagana žal jer je Hrvatska bila “milimetrima blizu” osvajanju prvog mjesta. Da se to dogodilo, Barakude bi imali puno lakšeg suparnika u četvrtfinalu, točnije, igrali bi protiv Gruzije ili Rumunjske. Ovako hrvatske vaterpoliste čeka pobjednik susreta između Grčke i po svemu sudeći Nizozemske. Ukratko, Barakude čeka teži put do odličja, no, bila je teška i ova gruška skupina…

“Prvi cilj je ostvaren. Mislim na četvrtfinale i plasman na Svjetsko prvenstvo, ali da smo mogli i više, bolje, da smo mogli osvojiti prvo mjesto. Imali smo sve u svojim rukama, tako da imamo za čim žaliti. Moramo biti i iskreni, te priznati da smo odabrali teži put. Suparnik će nam sada izgleda biti Grčka, naravno da je to teže nego Gruzija ili Rumunjska. Imali smo sve u svojim rukama, ali to je sport i treba vjerovati da će nam se to negdje vratiti. Nemam zamjerku na igru. Borili su se, igrali lavovski protiv jedne odlične reprezentacije jer Crna Gora to jest. Idemo u Zagreb pokušati biti još bolji nego ovdje”, rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije. A sve novosti iz našeg vaterpolo stožera doznajte na mrežnim stranicama HVS-a na adresi hvs.hr.

VIDEO: Hrvatska – Crna Gora 13-15 | Snimka utakmice 3. kola skupine A | EPWC 2024

Tagged