cubismo | 2019.

Fuliranje 2019 | Provedite Badnjak na Strossmayerovom trgu uz Cubismo i vruće latino i salsa ritmove

Četvrti glazbeni tjedan na adventskoj manifestacijo “Fuliranje” obilježit će “Latino Badnjak” i vrući ritmovi, idealni za druženje s najbližima, obitelji i prijateljima. Definitivni highlight tjedna je “Fuliranje” uz Cubismo, čiji koncert počinje na Badnji dan, u utorak, 24. prosinca 2019. godine, u 14 sati. Proljetne temperature, vrući latino i salsa ritmovi uz čašicu kuhanog vina, prava su kombinacija za dobru zabavu. Podsjetimo, Cubismo je prisutan na glazbenoj sceni još od 1995. godine. A to je ujedno i najuspješniji sastav u povijesti Porina, sa čak 21 osvojenom nagradom i 35 nominacija.

No, to nije sve što vas Fuliranje donosi. Naime, u četvrtak, 19. prosinca, na Adventu na Strossmayerovom trgu nastupaju Dora & The Explorers duo, odnosno Dora Trogrlić i prateći bend. Na Fuliranju svoje mjesto uvijek pronalaze i mladi glazbenici, a ova mlada svestrana glazbenica zabavljat će sve prisutne s jazz i blues izvedbama te mixevima popa, jazza i soula. A od live nastupa tu je i Matt Shaft koji dolazi sa svojim bendom. Ovaj glazbenik, pravim imenom Matej Magdić, ulični je svirač violine. I koji na live svirkama vrlo rado pokazuje svoju multiinstrumentalnost.

Fuliranje na Strossmayerovom trgu donosi nezboravnu advensku zabavu

U subotu, 21. prosinca, uživat ćete u svirci klavirista Vida Hribara i pjevačice Nine Bajsić, zagrebačkog glazbenog dua čiji se glazbeni afiniteti prostiru u rasponu od 30-ih do 70-ih godina. Osim izvedbi vlastitih autorskih pjesama, njihovi su nastupi glazbeni dijalozi jazz standarda, francuskih šansona i razigranih ye-ye hitova 60-ih godina 20. stoljeća. A osim mladih glazbenika na Fuliranju će svoje mjesto pod suncem pronaći i raspjevani klinci. Tako u nedjelju, 22. prosinca, od 11 sati, nastupa dječji zbor OŠ Ljubljanica.

Za dobro blagdansko raspoloženje na adventskoj manifestaciji Fuliranje 2019, osim svih spomenutih, pobrinut će se i DJ-i. Točnije, William Collins, Pepi Jogarde, Brighton, Yesh, Lukadelux i Gutta. A tko svrati na sam Božić, uživat će u odličnom glazbenom odabiru Adriatic Coastinga, Pepija i Nika. Dodajmo, oni su ujedno i kuratori glazbenog programa na Fuliranju. Sve dodatne informacije možete doznati na službenoj Facebook stranici. A što se sve zbiva u sklopu Adventa u Zagrebu u 2019. godini to možete doznati ovdje.

VIDEO | Cubismo – Yumbambe

Tagged