adris grupa | 2019.

Adris Grupa će do 2023. godine u svoje poslovanje uložiti gotovo četiri milijarde kuna

Adris grupa, točnije njezin Nadzorni odbor, na sjednici održanoj u Rovinju u utorak, 17. prosinca 2019. godine, razmotrio je poslovni plan za 2020., ali i strateški plan poslovanja za sljedeće tri godine. A kako je istaknuo Ante Vlahović, predsjednik Uprave ove grupacije Adris je dovršio transformaciju svoga poslovanja. Naime, Adris danas ima tri rastuća i dugoročno održiva posla. A oni dugoročno određuju jasno definiranu poslovnu politiku i potrebna upravljačka znanja.

U posljednjih petnaest godina, kako je istaknuo Vlahović, Adris grupa je uz iznimno nisku zaduženost uložila više od 10 milijardi kuna u razvoj svojih poslova, ali i stjecanje vlasničkih udjela u turizmu, zdravoj hrani i osiguranju. Također, ova grupacija raspolaže snažnim financijskim potencijalom za novi investicijski ciklus vrijedan gotovo četiri milijarde kuna.

U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris grupa planira investirati gotovo tri milijarde kuna. Dodajmo da će se u zdravu hranu investirati više od 220 te u osiguranje 290 milijuna kuna. A te će investicije, prema očekivanjima, generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit. U ovoj se, 2019. godini, očekuje se da će EBIDTA, tj. dobit prije amortizacije, kamata i poreza, na konsolidiranoj razini biti veća od milijarde kuna. Prema očekivanjima i u sljedećim godinama će se nastaviti rast grupacije dvoznamenkastim stopama. A to će, zacijelo, osigurati i rastuću dividendnu politiku tvrtke.

Adris grupa je do sada investirala više od 10 milijardi kuna

Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega je samo u turizam investirano više od šest. Dodajmo i da je tri četvrtine dionica i danas u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, dok nitko nema više od 15 posto. Zanimljivo je spomenuti da Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od šest milijardi kuna, a zapošljava više od sedam tisuća ljudi.

“Sve naše tvrtke imaju strategiju organskog rasta, a potpora tomu jest snažan investicijski ciklus vrijedan gotovo četiri milijarde kuna. Treba sačuvati prepoznatljivu korporativnu kulturu koju odlikuje naglašena pripadnost tvrtki, radišnost svojih zaposlenika, otvorenost novim znanjima i svjetskim poslovnim iskustvima i što je osobito važno, strast za pobjeđivanjem”, rekao je Ante Vlahović.

Marko Remenar imenovan predsjednikom Uprave Adris Grupe

Obzirom na to da 31. prosinca 2019. godine, ističe mandat predsjedniku Uprave Anti Vlahoviću, koji je odlukom Skupštine od 11. lipnja 2019. godine, izabran za člana Nadzornog odbora, počevši od 1. siječnja 2020. godine, Nadzorni je odbor imenovao dosadašnjeg člana Uprave, Marka Remenara, predsjednikom Uprave Adris grupe. A on će na tu dužnost stupiti 1. siječnja 2020. godine. Dodajmo da će se kao član Nadzornog odbora Ante Vlahović baviti “strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe“.

Podsjetimo, Ante Vlahović je na čelu ove tvrtke 25 godina. O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u navedenom razdoblju Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Više informacija o ovoj tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi adris.hr.

VIDEO: Cromaris – od mora do vas | Adris grupa

Tagged