the game | boogaloo zagreb | 19.12.2023.

The Game, jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća, nastupa u Boogaloou u utorak, 19. prosinca 2023. godine

Baš kako priliči kada se slavi 50 godina hip-hopa, jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća, The Game, premijerno dolazi u Hrvatsku! Mjesto održavanja ove izuzetne svečanosti je zagrebački klub Boogaloo, a datum za pribilježiti je utorak, 19. prosinca 2023. godine. I dodajmo, ovo će The Gameu ujedno biti i jedini koncert u regiji u sklopu europske turneje. Također, ovom prigodom obilježit će se i 30 godina Blackouta pa će za kvalitetan štimung prije i nakon nastupa The Gamea zadužen biti DJ Phat Phillie. Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 42 eura može se kupiti do nedjelje, 19. studenog ili do isteka zaliha u Dirty Old Shopu. Nakon tog datuma će im pretprodajna cijena biti 49 eura.

The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor, rođen je 1979. u zloglasnom Comptonu. Legenda kaže da je ime dobio po filmu The Game u kojem glume Michael Douglas i Sean Penn, jer je njegova baka jako voljela ovaj film. Svoju hip-hop priču započinje izbacujući mixtapeove u suradnji s West Coast reperom JT the Bigga Figgom, a u 2003. godini postaje dio G-Unita. Nakon što je samostalno izdao album prvijenac Untold Story, zamijetio ga je Dr. Dre i potpisao za svoj Aftermath Records.

Osim repanjem bavio se i glumom pa se tako pojavio u šest filmova

Tamo je 2005. izdao legendarni album The Documentary“ s kojeg dolaze Gameovi bangeri kao što su Hate It or Love ItHow We Do, Dreams, Westside Story i Put You On The Game. Taj album su producirali imena kao što su Dr. Dre, Kanye West i Timbaland. A kao gosti su se pojavili 50 Cent, Eminem, Nate Dogg i Faith Evans. To je, naravno, dodatno popločalo njegov put za svjetsku slavu. Godinu kasnije izlazi također vrlo popularni i dvostruko platinasti Doctor’s Advocate.

Zbog sukoba s 50 Centom uskoro je napustio G-Unit i Aftermath. Nakon spomenuta tri albuma, nanizao ih je još osam, a s najaktualnijeg Drillmatic – Heart vs. Mind iz prošle, 2022. godine, moći ćemo čuti pokoju stvar u Boogaloou uz najveće hitove iz njegove vrlo bogate karijere. The Game se osim repanjem bavio i glumom pa se tako pojavio u šest filmova te brojnim dokumentarcima. A čak se pojavio i u videoigricama kao što su GTA: San Andreas i NBA 2K22. Zanimljivo, jedno vrijeme se i poluprofesionalno bavio košarkom. Sve u svemu, puno je razloga zašto se nastup u Boogaloou jednog od najznačajnijih repera današnjice naprosto ne smije propustiti! Više o The Gameu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: The Game & 50 Cent – Hate It Or Love It

Tagged