znanstveni skup "25 godina slovakistike" | filozofski fakultet zagreb | 2019.

Katedra za slovački jezik i književnost obilježava 25. obljetnicu slovakistike u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu u petak, 6. prosinca 2019. godine

Katedra za slovački jezik i književnost pri Odsjeku za zapadnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu slavi 25. obljetnicu nastave slovakistike. Podsjetimo, prvih nekoliko godina nastava se izvodila kao izborni predmet slovačkog jezika i književnosti za studente slavenskih jezika. No, od 1997. godine započinje s radom do danas jedini studij slovakistike u Republici Hrvatskoj.

Tim će povodom Katedra za slovački jezik i književnost organizirati prigodni Međunarodni znanstveni skup. A on će se održati u petak, 6. prosinca 2019. godine, u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a počinje točno u 12 sati. I dodajmo, ovaj znanstveni skup će započeti svečanom sjednicom Katedre uz nazočnost uglednih gostiju iz Hrvatske i inozemstva. A nastavit će se izlaganjima 60 renomiranih slovakista, stručnjaka iz deset zemalja te studentskom konferencijom.

Cijeli je skup organiziran s ciljem da skrene pozornost na važnost humanistike u svakodnevnom životu. No, on se održava i kako bi ukazao na bogate povijesne i kulturne veze koje imaju Slovačke i Hrvatske. Ali i da upozori na brojne izazove koje zajednička budućnost nosi. Više informacija o Filozofskom fakultetu u Zagrebu doznajte na mrežnoj stranici na adresi ffzg.unizg.hr.

Tagged