tvornica kulture zagreb | logotip | 2020.

Burn out | Novi koncertni program koji će se održavati u Tvornici kulture, a kreće u četvrtak, 5. listopada 2023. godine

Burn Out je novi serijal koncerata koji u klubu u Šubićevoj kreće od četvrtka, 5. listopada 2023. godine! Naime, već dugi niz godina Zagreb slovi kao klupski koncertni epicentar cijele regije. U nizu gradskih klubova petci i subote su popunjeni svirkama kroz cijelu sezonu, a ista je situacija i u Tvornici kulture. Stoga je pokrenula program nazvan Burn Out koji će pojačati četvrtak kao treći koncertno jak dan u zagrebačkom tjednu.

Burn out u Tvornici kulture tako kreće u četvrtak, 5. listopada 2023. godine. Klinika Denisa Kataneca zakazala je za taj dan veliku promociju svog drugog studijskog albuma Kao Zao Kor. Bend će se napokon popeti na pozornicu Velikog pogona Tvornice i premijerno izvesti svoj drugi album. Ali čut ćemo i album prvijenac Jada Jada te EP Rode. Što se trenutno događa u ovoj klinici provjerite na njihovom Facebook profilu.

Bend Mrave brojim nastupa u četvrtak, 12. listopada 2023. godine. Podsjetimo, Mrave brojim su riječki trio osnovan 2018. godine. Nedefiniran pripadnosti jednom žanru bend predstavlja spoj alter, indie i psihodeličnog rocka s vizualnim i zvučnim performansom. A u Zagreb će donijeti pjesme s debitantskog albuma Zemlja kamenog bizona, kao i singlove koji su usljedili. Više o bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

Burn out će svojim nastupima uveličati i ZO, Dža ili Bu i Vizelj

ZO je splitski pop rock sastav s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka i punk rocka. Nastali su početkom 2020. godine i ubrzo počeli rad na prvim autorskim pjesmama. Debi album Želim biti ja objavljen je u svibnju 2022. godine i donio singlove Poslovan lik, Mjesto pod suncem, Frane Mihalj te Birala je svijet. Iza benda je dvadesetak solo svirki po Hrvatskoj te nastupi kao support TBF-u i Bajagi. ZO trenutno rade na svom drugom studijskom albumu, a u Tvornici u sklopu programa Burn out nastupit će u četvrtak, 19. listopada 2023. godine. A što upravo sada rade, provjerite na njihovom Facebook profilu.

Jedan od najistaknutijih punk rock bendova 90-ih i 2000-ih, beogradski Dža ili Bu na omiljenu će se zagrebačku pozornicu popeti u četvrtak, 26. listopada 2023. godine. Osim što će publika imati priliku čuti presjek diskografije nastale tijekom 36 godina djelovanja benda, Dža ili Bu premijerno će odsvirati i materijal s novog albuma. Ustani i kreni, Diktatore, Živeo Staljin, Drugovi i Snage mi daj, samo su neke od pjesama koje će na svoj žestok i beskompromisan način bend izvesti u listopadu u Tvornici. A što bend trenutno stvara, provjerite na njihovom Facebook profilu.

A prvi potvrđeni Burn Out izvođač u 2024. godini je poznati beogradski bend Vizelj. Ova četvorka već deset godina ne prestaje oduševljavati svojim eklektičnim miksom rocka, punka, psihodelije i elektronike praćenih sjajnim videospotovima. Njihovo izdanje Ne vidim te od dima iz 2022. godine jedan je od najboljih regionalnih albuma pa ih je IMPALA s pravom uvrstila na popis europskih bendova koje treba držati na oku u 2023. godini. Više o Vizelju saznajte na njihovom službenom Facebook profilu.

VIDEO | Klinika Denisa Kataneca | Mrave brojim | ZO | Dža ili Bu | Vizelj

Tagged