more knjiga 2019 | park zrinjevac zagreb

More knjiga 2019 | Vraća se najpopularnija zagrebačka plaža na Zrinjevac i to već petu godinu zaredom!

Izdavačka kuća Lumen, na sreću svih zaljubljenika u knjige i čitanje, na Zrinjevac i ove, 2019. godine, vraća “More knjiga”, najpopularniju zagrebačku plažu! A ovogodišnje “More knjiga” održat će se po peti put zaredom i to od 1. do 14. srpnja 2019. godine, a posjetiteljima će omogućiti više od 300 naslova knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku koje mogu besplatno pročitati.

Posjetitelji ovog festivala knjiga će uz to imati priliku ostvariti posebne popuste na sva izdanja te uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu u pravoj ljetnoj atmosferi. Ovogodišnje izdanje, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje svjetski umjetnik Mario Miše, pretvorit će omiljeni zagrebački park Zrinjevac u “intergalaktičnu plažu”. Tako će svi posjetitelji moći otputovati u svijet knjiga i dalekih galaksija. I to svakoga dana Mora knjiga od 10 do 24 sata.

Manifestacija More knjiga, pokrenuta s ciljem buđenja interesa za svijetom knjiga i čitanjem te svim prednostima koje ono donosi, posjetiteljima nudi dvotjedno uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke uz pravi ljetni ugođaj. A to su kokteli nazvani po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.

More knjiga 2019 se održava na Zrinjevcu od 1. do 14. srpnja!

“Manifestacija Mora knjiga nastoji na drugačiji i inovativan način popularizirati knjigu i potaknuti što veći broj ljudi na čitanje. Uz promociju kulture čitanja, ovim projektom želimo integrirati i ostale aspkete umjetnosti. A to su glazba, film, likovna umjetnost i dizajn. Također, svim ćemo domaćim i stranim posjetiteljima tijekom ljeta ponuditi bogati kulturno-zabavni sadržaj. I to u samom srcu Zagreba“, istaknula je Ana Marija Žužul, kreativna direktorica Mora knjiga.

Posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature lansiranje je novog romana planetarno popularnog pisca G. R. R. Martina pod nazivom Vatra i krv. Dodajmo da će zainteresirani posjetitelji i imati priliku kupiti najiščekivaniju knjigu godine. A promotivna prodaja će biti održana u zagrebačkoj knjižari Arkadija u četvrtak, 4. srpnja, od 18 sati.

A uz novoobjavljene naslove i prigodne popuste, organizatori su pripremili i brojne zanimljivosti, među kojima su Lumen Art event, promocije najnovijih knjiga, filmske projekcije na otvorenom, aktivnosti nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci Čitaj mi, druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te intergalaktički jazz by Harry Gustavson trio. Više o ovoj manifestaciji koja slavi knjigu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged