dani piva karlovac 2023 | točena piva

Dani piva Karlovac 2023 | Dođite vlakom iz Zagreba na 36. izdanje ovog karlovačkog festivala piva, hrane i glazbe

Dani piva Karlovac uz uvijek bogat glazbeni program te odličnu gastronomsku i turističku ponudu nastavljaju biti društveno odgovorna manifestacija. Tako se i ove, 2023. godine, organizira poseban prijevoz vlakom iz Zagreba po simboličnoj cijeni karte. Naravno, pazeći pri tom na smanjenje ekološkog otiska i odgovornu konzumaciju! Podsjetimo, 36. izdanje karlovačkog festivala piva, hrane i glazbe održava se od 25. do 29. kolovoza 2023. godine! A tko će sve nastupati možete doznati u vodiču kroz Dane piva Karlovac 2023.

Dani piva koje po 36. put organizira grad Karlovac, poznati su po odličnoj glazbi, raznovrsnoj ponudi piva i hrane, ali i po svom društveno odgovornom djelovanju, vodeći brigu o očuvanju okoliša i odgovornom konzumiranju alkohola. Jubilarnu desetu godinu zaredom provest će se tako podjela narukvica Ja sam 18+ punoljetnim posjetiteljima, kako bi se ugostiteljima olakšala provjera i spriječilo točenje alkohola maloljetnicima. Uz to, pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u reciklirajuće čaše. A posjetitelji će 10 prikupljenih čaša moći zamijeniti za besplatno Karlovačko!

U duhu odgovornog konzumiranja alkohola, Karlovačko pivo pobrinulo se i ove godine za prijevoz vlakom iz Zagreba i okolnih gradova do Karlovca u dane vikenda kada se očekuje i najveći broj posjetitelja. Tako će od petka do nedjelje, od 25. do 27. kolovoza 2023. godine, sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozit će vlak do stanice Karlovac Centar. Polazak tog vlaka je predviđen za 17:35 sati, a putem će prikupljati putnike i na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak za Zagreb, uz zaustavljanja na istim stanicama, bit će u 00:06 na stanici Karlovac Centar, a cijena povratne karte je simboličnih 1,5 euro!

36. izdanje karlovačkog festivala piva, hrane i glazbe održava se od 25. do 29. kolovoza 2023. godine!

U povodu Dana piva organiziraju se i zanimljivi tematski turistički sadržaji pa je najbolje provesti cijeli vikend u Karlovcu. Uz standardnu turističku ponudu, organizira se tako posebna pivska tura Frtalj cenera koja u subotu u 10 sati kreće s Dubovca i otkriva povijest pivarstva ovog grada susreta. Od 15 do 17 sati u Svijetu piva, u sklopu Gastro kutka kod Sokolskog doma, održat će se Pivske radionice by Karlovačko.

O povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima govorit će Damir Fluka, trener u prodaji Heinekena Hrvatska. A radionicu o pripremi hrane s pivom održat će poznati gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja. Nakon toga, u 18 sati, na Promenadi kod kina Edison započinje interaktivna igra Pivska potraga. A najbolja natjecateljska ekipa osvojit će škrinju s pivskim blagom.

Manifestaciju Dani piva organizira Grad Karlovac. Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici na adresi danipiva.net. Također, manifestaciju možete pratiti i putem Facebook i Instagram stranica.

VIDEO: Dani piva Karlovac 2023 | Nastupaju Nina Badrić, Opća opasnost, Miach, Parni valjak…

Tagged