blagdan velike gospe 2023 | zet zagreb

Blagdan Velike Gospe | U utorak, 15. kolovoza 2023. godine, ZET će primjenjivati nedjeljni vozni red

Na blagdan Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza 2023. godine, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red. Napomenimo da će u ponedjeljak, 14. kolovoza, tramvaji prometovati prema subotnjem voznom redu! Također, zbog proslava na blagdan Velike Gospe, doći će i do određenih izmjena u autobusnom prometu ZET-a. Dodajmo i da će na blagdan Velike Gospe velika većina trgovina biti zatvorena. No, neke će ipak raditi, a koje su to, doznajte ovdje.

Zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu, u utorak, 15. kolovoza, doći do izmjena na autobusnim linijama 119, 146, 203, 172, 176 i 177. Također, uvest će se i izvanredna ZET-ova autobusna linija Kaptol – Remete. A zbog proštenja u svetištu Majke Božje Remetske, autobusna linija 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), od 8 do 21 sat prometovat će skraćeno do Vineca. Istovremeno će biti uspostavljena izvanredna autobusna linija Kaptol – Remete. Napominjemo da će ona prometovati od Kaptola do raskrižja Ulice Remete i Ulice Ivana Česmičkog.

Tijekom proštenja u Stenjevcu, od 5 sati ujutro pa do večernjih sati, ovisno o stanju na terenu i procjeni prometne policije, doći će do izmjena u prometovanju autobusnih linija 119 (Črnomerec – Podsused most) i 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir). Autobusi linije 119 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske te nastaviti vožnju Ilicom i Alejom Bologne. Tada skreću lijevo u Škorpikovu, desno na Samoborsku cestu i nastavljaju uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Istom trasom autobusna linija 119 će voziti i u povratku. Dodajmo da će linija na izmijenjenom dijelu trase koristiti sva usputna stajališta.

Na blagdan Velike Gospe izmijenjeno voze i autobusne linije 146, 172, 176 i 177

Autobusna linija 146 prometovat će skraćeno do kružnog toka koji povezuje Ulicu Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečku ulicu. Ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će uspostavljeno poslije kružnog toka u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, u smjeru Reljkovićeve. U slučaju obustave prometa, a ovisno o procjeni policije, linija 146 će u popodnevnim satima ponedjeljka, 14. kolovoza, prometovati djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera.

Izmijenjena trasa linije 146 će biti: Reljkovićeva – redovnom trasom do raskrižja ulica Stenjevec i Hrvatskih branitelja – Stenjevečka ulica – Samoborska cesta – i dalje redovnom trasom. Također, u utorak, 15. kolovoza, autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska! Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

VIDEO: Euharistijsko slavlje prigodom preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše

Tagged