forestland festival 2023 | brestje - međimurje - hrvatska | foto: marko obradović edge

Forestland 2023 | Festival znan i kao međimurski Glastonbury ili hrvatski moderni Woodstock glazbom i plesom je otjerao kišu!

Forestland festival 2023, znan i kao međimurski Woodstock, glazbom i plesom je otjerao i kišu! Naime, 48 sati glazbe krenulo je suncem, a izmijenili su se dan, noć, oblaci, kiša i sunce, no dobra atmosfera i vibe je bio stalno tu! Forestland festival ili kako ga mnogi nazivaju međimurski Glastonbury ili hrvatski moderni Woodstock, uspješno je priveo kraju svoje 11. izdanje. Podsjetimo, festival se ove, 2023. godine, od petka do nedjelje, od 21. do 23. srpnja, održavao u malenom međimurskom mjestu Brezje

“Pet dana zaredom je padala kiša. A tijekom deset dana kiša je padala tijekom njih čak osam. Ali ni to nije spriječilo gotovo deset tisuća posjetitelja da uživaju na najboljem hrvatskom domaćem festivalu. Svi ti predivni ljudi koji su stigli na Forestland festival 2023 i u petak i subotu, ostali su do kraja. I plesali usprkos blatu i hladnoći, točnije u atmosferi kakvu samo pravi glazbeni festival može stvoriti. Tp je dokaz kvalitete ne samo festivala Forestland, već i same destinacije. Međimurje je pokazalo da vapi za ovakvim događajima, baš kao i cijeli sjever Hrvatske. Hvala sponzorima, posjetiteljima i prijateljima koji su omogućili da se održi i 11. izdanje Forestland festivala!”, rekao je Krešimir Biškup, predstavnik organizatora ovog festivala. Ili bolje reći, hrvatskog Woodstocka!

Brojni izvođači, od repera i trapera, od DJ-eva do pjevača, pohvalili su ovogodišnje izdanje festivala. Ali i organizaciju koja je u zahtjevnim uvjetima učinila mogućim da se više od 10.000 posjetitelja zabavi i posjeti Međimurje. Relja, Buba Corelli, Jala Brat, Shin, Ante M, Lil’ Frenky, JunioR, Tamzy, Miiha, Diinzo, Mr. Black, Vedran Car, Pintha InDaHouse, Aneas, Architect, veliki Kiril Djaikovski, TK Wonder, Soundmasterz, Lena, Lanna, Talija, Andrea Fox, Emily, Rosana Rabusa, Rita Brown, Sibbjag… Svi oni, ali i brojni drugi, učinili su Woodstock u Brezju zasita nezaboravnim.

Hrvatski Woodstock jednim okom već gleda prema 2024. godini

“Ne samo da smo uspjeli po neviđenoj kiši održati festival, već smo stvorili i na tisuće nezaboravnih uspomena. A zbog oluja smo čak tri puta gradili cijeli Forestland te se borili sa čestim prolomima oblaka. Svaki taj izazov naučio je i nas kao organizatore mnogo čemu, ali i posjetitelje. Naime, zbog tih vremenskih (ne)prilika smo (p)ostali jedini festival na kontinentu Hrvatske. No, festival Forestland je festival na kojem možete čuti više glazbenih žanrova. Naravno, ne vole svi baš svaku vrstu glazbe pa zato i imamo tri pozornice. Ukratko, uživali smo u 60 sati glazbe, čuli smo na desetke izvođača, a sam Forestland raste iz godine u godinu”, dodao je Krešimir Biškup.

Kiša nije nepoznat pojam na ovakvim ljetnim open-air festivalima. Naime, i strani se glazbeni festivali često se bore s vremenskim izazovima. A upravo je takav vikend zadesio i međimurske organizatore. No, bez obzira na kišu i vremenske nepogode, 11. izdanje festivala Forestland posjetilo je više od deset tisuća posjetitelja tijekom dva dana održavanja. Također, došao je i veliki broj turista iz Slovenije, Austrije i Mađarske. I dodajmo, na tri pozornice nastupalo je čak 60 artista sa tri kontinenta i iz 10 država svijeta!

“Festival će se održati i iduće godite i to po 12. put. On će se održavati od 19. do 21. srpnja 2024. godine na prostorima Forestland Parka, a mi već sada imamo velike planove. Ukratko, iznenadit ćemo mnoge. A iako je tek nekoliko dana prošlo od Forestlanda 2023, mi se već sad veselimo izgradnji nove priče u međimurskoj šumici. Forestland je priča koja će tek ispričati svoja najbolja poglavlja!”, poručio je za kraj Krešo Biškup. A sve što vas dodatno zanima o hrvatskom Woodstocku koji se održava u Brestju u Međimurju, doznajte na službenoj Facebook stranici.

VIDEO: Forestland festival 2023 | Aftermovie

Tagged